επικαιρότητα

«Πνίγουν» τη Μεσόγειο 250 δισ. πλαστικά σωματίδια!Το «αόρατο» πρόβλημα, της εκτεταμένης ρύπανσης της Μεσογείου, φέρνει στην επιφάνεια και στην προσοχή της Κομισιόν, πρόταση Ψηφίσματος που κατατέθηκε στο Ευρωκοινοβούλιο, από την Γαλλίδα ευρωβουλευτή JoëlleMélin, της Ομάδας «Ευρώπη των Εθνών και της Ελευθερίας»!


Με περιεκτικό τρόπο στην πρόταση υπογραμμίζεται ότι, ο αριθμός των πλαστικών σωματιδίων που «πνίγουν» τη Μεσόγειο εκτιμάται σε 250 δισεκατομμύρια και ότι το 80% της ρύπανσης προέρχεται από τα αστικά απόβλητα, τα λύματα και άλλες χερσαίες ρυπάνσεις.

Τονίζεται ακόμη ότι, ενώ «στα χαρτιά» η αντιμετώπιση των πηγών ρύπανσης καλύπτεται από τους στόχους του προγράμματος «Ορίζοντας 2020», οι τοπικές αρχές των μεσογειακών χωρών δεν δεσμεύονται από κανένα πρωτόκολλο, για τον περιορισμό της ρύπανσης ή την επιβολή κυρώσεων στους υπαιτίους.

Με την εν λόγω Πρόταση Ψηφίσματος, που θα έλθει για έγκριση στην Ολομέλεια της Ευρωβουλής, σε μία από τις προσεχείς συνεδριάσεις της Ολομέλειας, καλείται η Κομισιόν να επεκτείνει την αρχή "ο ρυπαίνων πληρώνει" στη χερσαία ρύπανση και να προσθέσει μια οικολογική διάσταση στην εταιρική σχέση EUROMED!

Νίκος Ρούσσης - Στρασβούργο

Σχόλια

παράπονα Ρόδου

Δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διάδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

S M S

Αναγνώστης: αυτη η ΔΕΗ αν δεν τα κάψει ολα δεν θα ησυχασει κάθε πρωί τα ίδια κόβετε το ρεύμα και σε ένα δευτερόλεπτο ερχεται

M M S

M M S

διαφημιστείτε εδώ

διαφημιστείτε εδώ
οικονομικά & αποδοτικά