ροή ειδήσεων

Πρώτη η Ελλάδα σε τιμές αγοράς και ενοικίασης εξοχικών κατοικιών (ΤΙΜΕΣ) !!!



Πρωταγωνιστεί η Ελλάδα στον τομέα της εξοχικής κατοικίας διεθνώς, με την Μεσόγειο να συγκεντρώνει το ενδιαφέρον των ξένων, τόσο επενδυτικά, όσο και τουριστικά, σύμφωνα με έρευνα του δικτύου Algean Property που διεξήχθη σε 30 περιοχές στην Μεσόγειο.

Η συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση για διακοπές πολυτελείας σε κατοικίες και η συνακόλουθη απόδοση τέτοιων επενδύσεων, καθώς και οι ανταγωνιστικές τιμές πώλησης τέτοιου είδους κατοικιών σε αρκετές μεσογειακές περιοχές, έχουν προσελκύσει το ενδιαφέρον πολλών επενδυτών από ΗΠΑ, Αυστραλία, Ευρώπη και χώρες της Μέσης Ανατολής, όπως Λίβανος, Ισραήλ, Αίγυπτος, Κουβέϊτ και Σαουδική Αραβία. Οι επενδυτές αυτοί αναζητούν μία πολυτελή κατοικία για διακοπές, αλλά και μια ευκαιρία επένδυσης και σύμφωνα με την έρευνα της Algean Property, οι υψηλές αποδόσεις έχουν καταστήσει την Ελλάδα ιδιαίτερα ελκυστικό επενδυτικό προορισμό, ενώ οι διαρκώς αυξανόμενες επιδόσεις του τουρισμού αποτελούν εχέγγυο για την περαιτέρω ανάπτυξη της ελληνική τουριστικής κατοικίας.

Η έρευνα έγινε σε 3.000 ιδιοκτησίες που επιλέχθηκαν από την Algean Property, που διαθέτουν τουλάχιστον 3 κρεβατοκάμαρες, ιδιωτική πισίνα, και πολυτελή χαρακτηριστικά, με μέση έκταση 250 τετραγωνικών μέτρων, ενώ η περίοδος ενοικίασης είναι τουλάχιστον 12 εβδομάδες. Οι δε αποδόσεις είναι προ φόρων και δαπανών.
Η έρευνα

Από την έρευνα όσον αφορά τις ενοικιάσεις προκύπτει ότι η Μύκονος, η Πάρος και η Σαντορίνη εμφανίζουν τις καλύτερες επιδόσεις, και ακολουθούν Ρόδος, Σκιάθος, Ελούντα, Πόρτο Χέλι, προσφέροντας αποδόσεις υψηλότερες του 5,1%. Αμέσως μετά βρίσκονται Χαλκιδική, Χανιά, Δαλματικές Ακτές, Τυνησία και Νίκαια στη Γαλλία.
Στην 13η θέση βρίσκεται ένας ακόμη προορισμός, η Κεφαλονιά, ακολουθεί η Κέρκυρα και έπονται Ίμπιζα, Αττάλεια, Μαρμπέγια, Σεντ Τροπε, Σαρδηνία και η Ζάκυνθος κλείνει την πρώτη 20αδα.




Τιμές αγοράς

Όσον αφορά στις τιμές αγοράς εξοχικών κατοικιών, αλλά και ενοικίασης ανά εβδομάδα, η Μύκονος διατηρεί την πρωτοκαθεδρία με 6.000 € το τετραγωνικό μέτρο και ενοίκιο 10.500 € την εβδομάδα. Ακολουθεί η Πάρος με 3.750 και 5.000 € αντίστοιχα και έπονται Σαντορίνη, Ρόδος, Σκιάθος, κ.λπ..

ΠΗΓΗ WWW.MONEY-TOURISM.GR

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *