ροή ειδήσεων

Στην Ρόδο το ΕΚΑΒ θα... ενισχυθεί τον χειμώνα!



Οι προσλήψεις για το ΕΚΑΒ της Ρόδου εξελίσσονται με ρυθμούς χελώνας και όπως φαίνεται παραπέμπονται για τον Οκτώβριο 

 Σε κλαυσίγελο εξελίσσεται η υπόθεση με την στελέχωση του ΕΚΑΒ στη Ρόδο, αφού τα έξι επιπλέον άτομα που επρόκειτο να προσληφθούν μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ για να ενισχύσουν από τα τέλη Αυγούστου τον τοπικό τομέα προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες της… σεζόν, παραμένουν άφαντα!

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει η εφημερίδα Δημοκρατική της Ρόδου στην ηλεκτρονική της έκδοση, όχι μόνο δεν θα πρέπει να αναμένονται εντός του Σεπτεμβρίου οι έξι διασώστες αλλά οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι προσλήψεις τους παραπέμπονται για Οκτώβριο και… βλέπουμε.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αν και έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον για την κάλυψη των θέσεων και από κατοίκους της Ρόδου, οι διαδικασίες η ενίσχυση του υπάρχοντος προσωπικού θα γίνει στη διάρκεια του χειμώνα, γεγονός που χαρακτηρίζεται ως δώρο άδωρο για το τοπικό ΕΚΑΒ.

Το υπάρχουν προσωπικό του ΕΚΑΒ έχει επωμιστεί έναν τεράστιο όγκο εργασίας στη διάρκεια του καλοκαιριού, αφού για πρώτη φορά η Ρόδος κλήθηκε να καλύψει τις τεράστιες ανάγκες της σεζόν με την κατακόρυφη αύξηση πληθυσμού με μόλις τρία ασθενοφόρα για τα έκτακτα περιστατικά (!) και πλέον υπάρχει φόβος ότι η κατάσταση αυτή δεν αποκλείεται να παγιωθεί με ό,τι αυτό συνεπάγεται, αφού το θέμα πέρασε στα ψιλά και από τους αρμόδιους τοπικούς φορείς.

Οι προσλήψεις 21 ατόμων συνολικά, που συνδέονται άμεσα με την διαχείριση του προσφυγικού και μεταναστευτικού προβλήματος θα γίνουν μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ, όπως έγινε και πέρυσι, εκ των οποίων επτά θα στελεχώσουν την υπηρεσία στην Κω, πέντε στην Κάλυμνο, τρία στη Λέρο και έξι στη Ρόδο.

Το υπάρχον προσωπικό κλήθηκε φέτος να φέρει εις πέρας ένα τιτάνιο έργο προκειμένου να καλύψει τις τεράστιες ανάγκες που προκύπτουν από την κατακόρυφη αύξηση του πληθυσμού υπερβάλλοντας εαυτόν, με τους διασώστες να γίνονται πολλές φορές εξιλαστήρια θύματα στον τόπο του συμβάντος.

Η Ρόδος παραμένει με τρία πλήρως επανδρωμένα ασθενοφόρα στο νησί και ενίοτε τέσσερα, όμως, λόγω και των συχνών τροχαίων ατυχημάτων, οι ανάγκες έχουν υπερπολλαπλασιαστεί και ως εκ τούτου και ο χρόνος αναμονής έχει αυξηθεί σημαντικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «δ», και προκειμένου να αντιμετωπίζονται όσο το δυνατόν γρηγορότερα τα έκτακτα περιστατικά, η διοίκηση του ΕΚΑΒ σε συνεργασία με τη διοίκηση του Νοσοκομείου Ρόδου, έδωσαν λύση εκ των έσω, επανδρώνοντας ασθενοφόρο το οποίο τις πρωινές ώρες εξυπηρετεί τακτικά περιστατικά, όπως είναι η μεταφορά ασθενών από και προς την μονάδα αιμοκάθαρσης, συμβάλλοντας σημαντικά στην αποσυμφόρηση του έργου των διασωστών.

Να σημειωθεί ότι μόλις τρία πλήρως επανδρωμένα ασθενοφόρα της Ρόδου πρέπει να καλύπτουν τα έκτακτα περιστατικά, τα τακτικά του Νοσοκομείου (επανεξετάσεις – εξιτήρια και μεταφορές από και προς σε λιμάνια και αεροδρόμια) καθώς και τις μετακινήσεις αιμοκαθαιρούμενων ασθενών από και προς την μονάδα αιμοκάθαρσης.
protothema
Πηγή: dimokratiki.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *