ροή ειδήσεων

Η Περιφέρεια τίμησε τους ηθοποιούς Γ. Χρυσοστόμου και Μ. Παπαδημητρίου



«Η δημιουργική Ελλάδα, η Ελλάδα της ικανότητας, της επιμονής, της δουλειάς, της πίστης σ’ αυτό που κάνεις, είναι η Ελλάδα που πρέπει να προβάλουμε. Στα νησιά μας έχουμε ανθρώπους που υπηρετούν αυτές τις αξίες και αντιπροσωπεύουν αυτή την Ελλάδα. Είμαστε περήφανοι και χαιρόμαστε που σήμερα βραβεύουμε έναν απ’ αυτούς τους ανθρώπους».

Αυτό τόνισε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, κατά την απονομή τιμητικής διάκρισης στον καταξιωμένο Ρόδιο ηθοποιό Γιώργο Χρυσοστόμου, για την προσφορά του στο θέατρο και τον πολιτισμό.


Στην ίδια εκδήλωση τιμήθηκε και ο ηθοποιός Μάκης Παπαδημητρίου, που μαζί με τον Γιώργο Χρυσοστόμου βρίσκονται στη Ρόδο, για να ανεβάσουν την επιτυχημένη θεατρική παράσταση «Πέτρες στις τσέπες του».


Καλωσορίζοντας τους δύο καλλιτέχνες, ο Περιφερειάρχης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις αξίες που αυτοί υπηρετούν μέσα από τη δουλειά τους, ιδιαίτερα στη σημερινή δύσκολη συγκυρία.

«Έχει σημασία σ’ αυτή την περίοδο που καταρρέουν αξίες, είπε, να προβάλλεις παραδείγματα όπου η ικανότητα, η αποφασιστικότητα και η σκληρή δουλειά οδηγεί στην αναγνώριση. Διότι, αυτό το δύσκολο περιβάλλον που ζούμε, αλλοιώνει τα πρότυπά μας και αναδεικνύει άλλες διαδρομές».

Αναφερόμενος γενικότερα στον πολιτισμό που παράγει το Νότιο Αιγαίο, ο κ. Χατζημάρκος τόνισε:

«Αυτή η περιοχή της Ελλάδας, το Νότιο Αιγαίο, θα μπορούσε να ζει και μόνο από τον πολιτισμό της. Είναι τόσο μεγάλος ο πολιτιστικός πλούτος των νησιών μας, που λες ότι δεν τον χωράει ο τόπος. Όπως δεν χώρεσε αυτός ο τόπος τον πολιτισμό του όταν πρωτοπαράχθηκε και βγήκε και ταξίδεψε σ’ όλο τον κόσμο. Για μας, στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ο πολιτισμός είναι βασικός τομέας της πολιτικής μας. Η Περιφέρεια με την μικρότερη χρηματοδότηση, έχει το μεγαλύτερο πρόγραμμα για τον πολιτισμό στην Ελλάδα».

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *