ροή ειδήσεων

Πνίγηκαν στην προσπάθειά τους να σώσουν τα παιδιά τους!



Ανείπωτη τραγωδία εκτυλίχθηκε νωρίς το βράδυ του Δεκαπενταύγουστου στην παραλία του Γεροποτάμου στο Ρέθυμνο όπου τέσσερα ανήλικα παιδιά είδαν να πνίγονται στη θάλασσα ο πατέρας των δύο και η μητέρα των άλλων δύο!


Πρόκειται για ζευγάρι από το Ηράκλειο ο καθένας με δικά του παιδιά από άλλους γάμους που έχασαν τη ζωή τους προσπαθώντας να σώσουν τα παιδιά τους που κινδύνευαν από τα κύματα της θάλασσας βυθίζοντας δύο οικογένειες στο πένθος.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι νεκρός είναι ένας άνδρας από τη Ροδιά περίπου 35 ετών και μια γυναίκα από τις Αρχάνες που πιθανολογείται ότι ήταν ζευγάρι και είχαν πάει για απογευματινό μπάνιο με τα τέσσερα παιδιά τους.

Οι ίδιες πηγές το βράδυ της Τρίτης ανέφεραν ότι ο μεν άτυχος άνδρας είχε δύο παιδιά και η δε άτυχη γυναίκα άλλα δύο.

Κατά τη διάρκεια του απογευματινού μπάνιου φαίνεται ότι κινδύνευσαν τα παιδιά που είναι όλα ανήλικα μεταξύ 7-14 ετών και τότε το ζευγάρι έσπευσε να βοηθήσει για να διάσωση των παιδιών. Ωστόσο τα κύματα τους παρέσυραν και η ορμή της θάλασσας τους «παγίδεψε» με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους ενώ τα 4 παιδιά έβλεπαν και αγωνιούσαν για τους γονείς τους.

Περίπου στις 20:30 ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ και σύμφωνα με πληροφορίες έσπευσε ασθενοφόρο από το Ρέθυμνο, ενώ ταυτόχρονα κατευθύνθηκε και μονάδα (με γιατρό) από το Κέντρο Υγείας Περάματος όμως τα πράγματα είχαν εξελιχθεί με το χειρότερο τρόπο. Ο άνδρας ήταν ήδη νεκρός στην παραλία όταν έφτασαν οι διασώστες ενώ λίγο μετά κατέληξε και η γυναίκα.

Στο μεταξύ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ειδοποιήθηκαν και οι ναυαγοσώστες από την αστική παραλία του Ρεθύμνου. Δύο άτομα έφυγαν από το Ρέθυμνο και κατευθύνθηκαν προς το Γεροπόταμο λαμβάνοντας κλήση ότι κινδυνεύουν δύο άτομα στη θάλασσα. Όμως κατά πληροφορίες στα μισά της διαδρομής ειδοποιήθηκαν ότι ήταν ήδη αργά και πως είχαν πνιγεί και έτσι επέστρεψαν στη βάση τους.

Στο μεταξύ η ημέρα του Δεαπενταύγουστου χαρακτηριζόταν ιδιαιτέρως επικίνδυνη από τους ναυαγοσώστες στο Ρέθυμνο οι οποίοι μάλιστα στην παραλία της πόλης είχαν τοποθετήσει κόκκινη σημαία δηλαδή σημαία απαγόρευσης κολύμβησης.

Από το πρωί οι ναυαγοσώστες στο Ρέθυμνο είχαν διασώσει πάνω από δέκα λουόμενους που κινδύνευσαν με πνιγμό, ενώ τέσσερα περιστατικά κρίθηκε απαραίτητο να μεταφερθούν στο νοσοκομείο, δύο εκ των οποίων κρατήθηκαν για νοσηλεία.

Μέχρι και την Παρασκευή στις θάλασσες της Κρήτης θα ελλοχεύουν κίνδυνοι λόγω του ισχυρού μελτεμιού.

Ρεπορτάζ: Λευτέρης Συμβουλάκης – Ματθαίος Καπετανάκης

φωτό αρχείου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *