ροή ειδήσεων

Πράκτορες της Μ.Ι.Τ κατέβασαν την Ελληνική σημαία στο Καστελόριζο και ύψωσαν τουρκική – Σπεύδει και τουρκικός στόλος



‎ Στο Καστελόριζο στις οχτώ περίπου σήμερα το απόγευμα δύο άνδρες κατέβασαν την ελληνική σημαία που βρίσκεται κοντά στο κάστρο και ανέβασαν την τουρκική. Κινητοποιήθηκε άμεσα η αστυνομία και την κατέβασε. Δεν πρόλαβαν να αναγνωρίσουν τους δράστες.

Σύμφωνα, πάντα, με τις ίδιες πληροφορίες, δεν μπόρεσε να υπάρξει πλήρης αναγνώριση των δραστών, τους οποίους ανέλαβαν να βρούνε έλληνες καταδρομείς, οι οποίοι με πολιτική περιβολή (για να μην υπάρξει αναστάτωση των τουριστών) διεξήγαγαν έρευνες οι οποίες απέβησαν άκαρπες.

Στο Καστελλόριζο μετέβη άμεσα κλιμάκιο της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ), ενώ η φρουρά του νησιού έχει τεθεί σε επιφυλακή.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δράστες είναι πράκτορες της ΜΙΤ που θέλουν να δημιουργήσουν θερμό επεισόδιο στο ακριτικό νησί.

Ερντογάν: Στοχεύει πάλι το Καστελόριζο και την Κύπρο

Με ένα νέο μπαράζ Αναγγελιών (NAVTEX) η Άγκυρα «ζεσταίνει» τα νερά στην Ανατολική Μεσόγειο, όχι μόνο στην Κυπριακή ΑΟΖ αλλά και στο Καστελόριζο, καθώς εκτός από άσκηση με πραγματικά πυρά επαναφέρει και πάλι τακτικές αμφισβήτησης της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και κυριαρχικών αρμοδιοτήτων της Κύπρου.


Αργά χθες το βράδυ η Τουρκία εξέδωσε τρεις NAVTEX εκ των οποίων οι δυο αφορούν την ελληνική υφαλοκρηπίδα και την ελληνική περιοχή ευθύνης για έκδοση NAVTEX στο Καστελόριζο και η τρίτη την περιοχή ευθύνης της Λευκωσίας για Έρευνα και Διάσωση.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Liberal, με την NAVTEX 799/17 η Τουρκία αναγγέλλει την διεξαγωγή άσκησης με πραγματικά πυρά στις 22 Αυγούστου στην περιοχή του Καστελόριζου, και με την NAVTEX801/17 που εκδόθηκε αργότερα, δεσμεύει παράνομα την ίδια ακριβώς περιοχή με ταυτόσημες συντεταγμένες για την «ρυμούλκηση υποβρύχιας συσκευής από τουρκικό πολεμικό πλοίο» στις 20 Αυγούστου.

Ταυτόχρονα με την NAVTEX 800/17 η Τουρκία δεσμεύει μεγάλη περιοχή εντός του FIR Λευκωσίας για την διεξαγωγή άσκησης Έρευνας και Διάσωσης για τις 20 Αυγούστου, αμφισβητώντας ευθέως την περιοχή ευθύνης της Κύπρου για SAR. Την Παρασκευή η Τουρκία είχε αναγγείλει και πάλι άσκηση εντός της Κυπριακής ΑΟΖ στην περιοχή που παράνομα έχει δεσμεύσει για τις σεισμογραφικές έρευνες του Barbaros και όπου η Κυπριακή Δημοκρατία πραγματοποιούσε πολυεθνική άσκηση Έρευνας και Διάσωσης, καθώς με αυτό τον τρόπο επιχειρεί να αμφισβητήσει όχι μόνο την κυπριακή ΑΟΖ, αλλά και κάθε κυριαρχικό δικαίωμα και αρμοδιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας στην περιοχής ανατολικά των ορίων των χωρικών υδάτων των 12 ν.μ.

Η «επιστροφή» στην προκλητική τακτική των αμφισβητήσεων στο Καστελόριζο μετά από μια μικρή «ανάπαυλα» του θερινού μορατόριουμ, το οποίο βεβαίως έχει αλλοιωθεί και συρρικνωθεί τόσο σε ουσιαστικό περιεχόμενο όσο και σε χρονική διάρκεια, προκαλεί προβληματισμό στην Αθήνα ,με δεδομένη και την ανακίνηση θέματος Συνθήκης της Λοζάνης και «ανυπαρξίας Θαλασσίων συνόρων» στο Αιγαίο από τον τούρκο υπουργό εξωτερικών Μ. Τσαβούσογλου, αλλά και την απειλή του τούρκου υπουργού ενέργειας Αλμπαϊράκ ότι μέχρι το τέλος του χρόνου η Τουρκία θα είναι σε θέση με δικό της πλωτό γεωτρύπανο να πραγματοποιεί γεωτρήσεις στις περιοχές που η ίδια θα επιλέξει…


pentapostagma

Σχόλια

  1. Ανώνυμος21/8/17 09:01

    εμείς έχουμε ποιό σοβαρά θέματα να ασχοληθούμε . Πως τα αγόρια μας θα μάθουν πως μπορεί να είναι κορίτσια , πως να μη κάνουμε προσευχή στα σχολεία , πως δεν θα τραγουδάμε τον εθνικό ύμνο αλλά τον ύμνο του ΣΥΡΙΖΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *