ροή ειδήσεων

Ξεκίνησαν από το Δήμο Ρόδου οι ολοκληρωμένες παρεμβάσεις σε τριάντα σχολικά συγκροτήματα.



Ο Δήμος Ρόδου, μέσω της Α΄ βάθμιας Σχολικής Επιτροπής, ξεκίνησε εντατικά τις εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης των σχολικών μονάδων του νησιού, με σκοπό την ενίσχυση των προσπαθειών της οργάνωσης, για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας του Δασκάλου, της Νηπιαγωγού και του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού, προκειμένου το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής περιόδου να τους «βρει» έτοιμους για προσφορά στην παιδεία του τόπου μας, ώστε να κρατήσουμε ψηλά το κύρος της δημόσιας εκπαίδευσης.
Πρόκειται για το έργο «Επισκευή και Συντήρηση Σχολείων και Κτιρίων του Δήμου» και αφορά κυρίως επισκευαστικές εργασίες που θα γίνουν σε σχολικές μονάδες της Α΄ βάθμιας εκπαίδευσης , σύμφωνα με τα τεύχη των μελετών και τις οδηγίες της Υπηρεσίας.
Οι εργασίες περιλαμβάνουν: Αποκαταστάσεις φθαρμένων μονώσεων ή νέες μονώσεις, διαβρωμένων οπλισμών και σκυροδεμάτων, καθαιρέσεις τοίχων, διαρρυθμίσεις, ανακατασκευές χώρων υγιεινής, αποξηλώσεις και αποκαταστάσεις φθαρμένων επιχρισμάτων, δαπέδων (εσωτερικού και εξωτερικού χώρου), κουφωμάτων και κιγκλιδωμάτων. Κατασκευή τοιχοποιιών στα πλαίσια αντοχής του φέροντα οργανισμού. Επίσης εργασίες χρωματισμών εσωτερικών και εξωτερικών χώρων με χρήση ικριωμάτων.
Ακόμα προβλέπεται η αποξήλωση κατεστραμμένων ειδών υγιεινής και εγκαταστάσεων ύδρευσης-αποχέτευσης ή συντήρηση αυτών όπου απαιτείται. Όμοια συντήρηση ή αντικατάσταση θερμαντικών σωμάτων, λεβητοστασίων, ηλεκτρικών πινάκων και γενικότερα ηλεκτρικών εγκαταστάσεων, όπως και εργασίες διαμόρφωσης και ανάπλασης εξωτερικών χώρων, επιδιόρθωση παιδικών χαρών.
Σύμφωνα με τα αιτήματα που έχουν κατατεθεί στην Υπηρεσία, ξεκίνησαν να εκτελούνται έργα αποκατάστασης και συντήρησης σε τριάντα (30) σχολικές μονάδες, ενώ σε άλλα πενήντα (50) σχολικά συγκροτήματα θα γίνει προμήθεια μηχανογραφικού εξοπλισμού, για την κάλυψη των αναγκών τους.
Έως τώρα έχουν ολοκληρωθεί οι παρεμβάσεις στο 1ο, 2ο, 3ο Δημοτικό Σχολείο Αφάντου, στο Δημοτικό Σχολείο Παστίδας και από την Τετάρτη 2 Αυγούστου ξεκίνησαν οι εργασίες στο Δημοτικό Σχολείο Αρχαγγέλου. Για την πρόοδο των εργασιών ενημερώνεται καθημερινά ο Δήμαρχος Ρόδου κος Φώτης Χατζηδιάκος, σε συνεργασία με τον Πρόεδρο της Α΄βαθμιάς Επιτροπής του Δήμου Ρόδου κο Γιάννη Κούρτη.
«Σκοπός της δημοτικής Αρχή , είναι η νέα σχολική χρονιά να μας βρει απόλυτα έτοιμους, νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά. Τα σχολεία αποτελούν κυψέλη χαράς και δημιουργίας, μέσα από τα οποία υπηρετείται το υψηλό αγαθό της παιδείας, που για εμάς αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κος Κούρτης και συμπλήρωσε. «Σε συνεργασία με τους εργαζόμενους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και τα παιδιά, επιθυμούμε να διαμορφώσουμε το κατάλληλο περιβάλλον για τους μαθητές μας, που αποτελούν την ελπίδα του τόπου μας. Στον επίλογο του ο Πρόεδρος της Επιτροπής, τόνισε. «Δεσμευόμαστε ότι από την πλευρά μας θα κάνουμε το καλύτερο δυνατόν, παρά τις δυσκολίες της περιόδου, διότι η παιδεία πρέπει να μείνει ανεπηρέαστη. Στον ευαίσθητο τομέα της παιδείας, δεν χωρούν και δεν πρόκειται να κάνουμε εκπτώσεις. Ολοι μαζί θα κάνουμε την υπέρβαση και θα συμβάλουμε με τον καλύτερο τρόπο για την υλοποίηση του παιδαγωγικού έργου».

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *