ροή ειδήσεων

"Ω Ελλάς ηρώων χώρα, που... γαϊδάρους βγάζεις τώρα"



Υπουργού Τσακαλώτου (το ανάγνωσμα): "Αν το αφορολόγητο πέσει κάτω από 9.100 εγώ θα πάω στο Μαξίμου και θα παραιτηθώ στον Τσίπρα". (Απρίλιος 2016 - με το καλό ... με το καλό).


Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα (τσαμπουκάδες): "Ο ΕΝΦΙΑ είναι ένας άδικος φόρος, δεν μειώνεται, αλλά... καταργείται"!

"Εμείς θα κρατάμε τον ζουρνά και οι αγορές θα ... χορεύουν". (Πρωθυπουργικές ιστορικές μαγκιές).

Θεανώ Φωτίου (υπουργός): "Ας τρώνε και ... γεμιστά! Με το τίποτα χορταίνει η οικογένεια. Έτσι θα τα καταφέρουμε!".

Τασία Χριστοδουλοπούλου, υπουργός (δυστυχώς): "Οι μετανάστες το πρωί, λιάζονται στις πλατείες"! (Καλά που δεν τους πήγαμε και ...αντηλιακά)!

Σκέφτομαι καμία φορά πόσο αδικημένος λαός είμαστε εξαιτίας της έλλειψης σοφών και άξιων πολιτικών προσώπων. Μια περίοδος πολιτικής λειψανδρίας, που μας οδήγησε στην ταπείνωση και στον οικονομικό, εθνικό και κοινωνικό ξεπεσμό. Τα όσα μύρια κακά μας βρήκαν, από εκείνη τη μέρα της εθνικής καταδίκης στο Καστελόριζο, είναι γνωστά τοις πάσι - και δεν χρειάζεται να τα αναφέρουμε μοιρολογώντας διαρκώς. Τα νιώσαμε, τα νιώθουμε λίγο ως πολύ όλοι στο πετσί μας. Εκείνο που δεν μπορούμε να χωνέψουμε είναι το πόσο εύκολα παραδώσαμε στους ξένους μια χώρα ευλογημένη από τον Θεό και τη φύση, με άπειρες δυνατότητες, τόσες ώστε να μπορεί να τα καταφέρνει και μόνη της, ακόμα και αν οι ηγεσίες της είναι ανίκανες να διαχειριστούν την τύχη της. Αλλά, το μέγεθος του ...κατορθώματός μας, προσμετράται πιο εύκολα και γίνεται πιο κατανοητό από την παράθεση κάποιων βασικών στοιχείων:

Είμαστε ένας πτωχευμένος λαός, αλλά δεύτεροι στον κόσμο σε... καταθέσεις στην Ελβετία!

Δεχόμαστε 16.000.000 τουρίστες τον χρόνο, διαθέτοντας μια σημαντική τουριστική βιομηχανία την οποία εκμεταλλευόμαστε όσο χειρότερα μπορούμε. Το τραγικό το ότι τα όποια έσοδα μας αφήνει ο τουρισμός, πηγαίνουν κατευθείαν στην πληρωμή των τόκων των δανεικών!

Προχωρώ διαβάζοντας και αλλά ουσιαστικά:

Έχουμε τρία πολύ μεγάλα ναυπηγεία που κατασκευάζουν κάθε είδος πλοίου.

Έχουμε βιομηχανίες αμαξωμάτων που κατασκευάζουν βαρέα φορτηγά, λεωφορεία, τρόλεϊ, βαγόνια τρένων, μπετονιέρες, βυτία κ.λπ.

Διαθέτουμε 2.400 υπερδεξαμενόπλοια και μεγάλα φορτηγά πλοία, είμαστε πρώτοι στον κόσμο στην εμπορική ναυτιλία, δεύτεροι παγκοσμίως στο πρόβειο γάλα, τρίτοι στις ελιές, στον κρόκο, στα ακτινίδια και στα ροδάκινα.

Είμαστε πρώτοι στον κόσμο σε νικέλιο, πρώτοι σε λευκόλιθο, πρώτοι σε υδρομαγνησίτη, πολλές πρωτιές και σε άλλα ορυκτά, σε ψευδάργυρο και σε αλουμίνα.

Έχουμε και τη δεύτερη καλύτερη πολεμική αεροπορία στο ΝΑΤΟ (μετά τις ΗΠΑ ενώ οι Τούρκοι προτελευταίοι), το δεύτερο καλύτερο πολεμικό ναυτικό και διαθέτουμε τέλος νοτίως της Κρήτης 275 δισεκ. βαρέλια πετρέλαιο το 3ο μεγαλύτερο κοίτασμα παγκοσμίως. Χρυσό στη Θράκη 38 δισεκ. ευρώ, τα μεγαλύτερα κοιτάσματα της Ευρώπης και τέλος η αξία του πετρελαίου και του αερίου μας φτάνει τα 10 τρισεκατομμύρια δολάρια!

Πόσο επίκαιρο και διαχρονικό λοιπόν είναι το ποίημα του Γιώργου Σουρή, "ω Ελλάς ηρώων χώρα, τι γαϊδάρους βγάζεις τώρα" για την κακοδαιμονία της ελληνικής πολιτικής σκηνής, που αντικατοπτρίζει όλα τα ελαττώματα της φυλής με απαράμιλλο σαρκασμό, αυτογνωσία και γλυκόπικρο χιούμορ.

Οποίος απαντήσει με σοβαρότητα και λογική στο ερώτημα "τότε γιατί επτωχεύσαμε ωρέ λεβέντες;" θα πρέπει να συμπεριλάβει και αυτό που θα έλεγε ο απλός πολίτης. Γιατί είμαστε ..."μπίπ"! Ντίπ για ντιπ ...μπίπ! Εντελώς - όπως θα έλεγε και ένας φίλος. Μια τέτοια χώρα για να την καταστρέψει κανείς θα πρέπει να είναι η πολύ ανίκανος ή πολύ ικανός...

Του Χρήστου Τσαντήλα

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *