ροή ειδήσεων

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΘΕΣΙΝΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟΥ ΣΟΥΠΕΡΜΑΡΚΕΤ



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπάλληλων Ρόδου καταγγέλλει , στους εργαζόμενους της Ρόδου ,στους μικρούς εμπόρους ,τους αυτοαπασχολούμενους της περιοχής μας και τον Ροδιακό λαό ότι μεγάλο SUPER MARKET στην δυτική πλευρά του νησιού που για πολλοστή συνεχόμενη χρονιά παρανομεί ανοίγοντας απασχολώντας εργαζόμενους ,και ΚΥΡΙΑΚΗ 13-8 (που απαγορεύεται από τον νόμο) αλλά και 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ που είναι επίσημη ΑΡΓΙΑ του κράτους ,ενώ οι υπεύθυνες υπηρεσίες ,και τα αρμόδια όργανα που είναι υπεύθυνα για να τηρούνται οι νόμοι, κλείνουν τα μάτια αλλά και κωφεύουν στις καταγγελίες που έχουμε κάνει τα προηγούμενα χρόνια.

Προφασίζεται ότι έχει πάρει άδεια λογω της καφετέριας και των φαγητών που λειτουργεί εντος του καταστήματος .Αυτό όμως δεν του δίνει το δικαίωμα να ανοίγει όλο το κατάστημα και να λειτουργεί ταμεία αυτές τις ημέρες .Είναι παράνομο δεν καλύπτεται από κανένα νόμο που αφορά την λειτουργία των μεγάλων Σουπερ Μάρκετ.

Αναρωτιόμαστε ποια υπηρεσία λοιπόν του έδωσε άδεια να ανοίγει όλο το κατάστημα και αν όχι που είναι λοιπόν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί που υπάρχουν σε αυτό τον τόπο ,από την ποιο υψηλή ιστάμενη αρχή μέχρι την τελευταία να κάνουν την δουλειά τους και να εφαρμόσουν έτσι και αλλιώς τους απαράδεκτους νόμους για τους εργαζόμενους που έχουν ψηφιστεί.

Επίσης συνεχίζει να εξυπηρετεί πελάτες πέρα του νόμιμου ωραρίου μετά και τις 22.00 μμ και 22.30 μμ έως τώρα τελευταία και 23.00 μμ. Αυτό είναι σε βάρος των εργαζομένων ,αλλά και των μικροέμπορων που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν σε ένα τέτοιο ανταγωνισμό.

Καλούμε τις αρμόδιες υπηρεσίες ,τα αρμόδια όργανα ,αυτούς τέλος πάντων που είναι υπεύθυνοι για να τηρούνται οι νόμοι του κράτους να κάνουν το καθήκον τους και να βρεθεί ποιος είναι ο υπεύθυνος για αυτή την κατάσταση.

Αν λοιπόν όλοι αυτοί δεν βρουν λύση για το συγκεκριμένο πρόβλημα ,τότε την λύση θα την δώσουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι με τον μόνο τρόπο που έχουν .

Γιατί φαίνεται ότι άλλος είναι ο νόμος, για τους επιχειρηματίες και άλλος για τους εργαζόμενους. Όταν οι εργαζόμενοι κάνουν κινητοποιήσεις για τα δικαιώματα τους, όταν κάνουν απεργίες ,η` διαδηλώσεις που νόμιμα δικαιούνται τους βγάζουν παράνομους, ενώ όταν η εργοδοσία ,οι επιχειρηματίες καταπατουν τους νόμους αυτός τους προστατεύει.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

Να κατοχυρωθεί νομοθετικά η Κυριακή Αργία.

Να καταργηθούν όλες οι ελαστικές σχέσεις απασχόλησης. Επαναφορά του βασικού μισθού στα 751€, την κατάργηση του αντεργατικού πλαισίου για τις ΣΣΕ και την επαναφορά των κλαδικών συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Διεκδικήσουμε ΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς με κριτήριο τις τεράστιες απώλειες στο εργατικό εισόδημα σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς.



ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                            Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΤΣΟΥΡΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ    ΤΣΟΥΡΟΥΤΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΡΟΔΟΥ 
ΕΔΡΑ ΡΟΔΟΣ-Στεφάνου Καζούλη 30. 
Κιν.6946423121- email. idiotikoirodos@gmail.com 

Σχόλια

  1. Ανώνυμος16/8/17 10:22

    ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΛΕΤΕ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΤΗΣΕΙ ΨΥΧΗ;
    ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΗ ΜΥΣΤΙΚΟΠΑΘΕΙΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ16/8/17 10:43

    ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

    ΠΡΕΠΕΙ ΑΥΤΗ Η ΑΣΥΔΟΣΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΕΧΘΕΣ..
    ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΛΑΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ.... ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ... ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ 10 ΜΗΝΕΣ, ΑΛΛΟΙ ΝΑ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΑ ΩΡΑΡΙΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕ ΝΟΜΟ, ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΝΟΥΝ ΡΕΠΟ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΟΧΡΕΩΝΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΑΜΙΣΘΙ, ΑΛΛΟΙ ΝΑ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΑΡΓΙΕΣ, ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ....
    Ο ΝΟΜΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ...
    ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΤΟΥΣ ΤΩΡΑ......
    ΟΠΩΣ ΣΑΣ ΠΙΕΖΟΥΝ ΕΣΑΣ, ΠΙΕΣΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ... ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕ ΤΟΥΣ... ΟΧΙ ΕΝΑΣ ΜΕΜΩΝΟΜΕΝΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΑΛΛΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ... ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΕΤΥΧΑΙΝΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ....

    ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΜΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΕΙΔΗ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ... ΟΛΑ ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΝ ΑΛΛΑ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΠΟΤΕ... ΡΕΠΟ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΧΩΡΙΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙ ΚΑΙ ΕΑΝ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ ΜΕ 100% ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗ.... ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ ΜΕ 200% ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗ....
    ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΞΕΠΑΤΟΝΟΥΝ ΤΟ ΥΠΑΡΧΟΝ .... ΕΤΣΙ ΝΑ ΕΛΑΤΤΩΘΕΙ ΚΑΙ Η ΑΝΕΡΓΙΑ....

    ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΙΓΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος16/8/17 10:55

    Η ΑΠΛΗΣΤΙΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ! ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΜΗΔΕΝ. Μ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΥ ΕΝΙΟΤΕ ΟΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΚΑΝΟΥΝ...ΤΟΥΣ ΙΕΡΟΨΑΛΤΕΣ.ΟΠΟΙΑ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ! ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΕΡΑΝΟ...ΕΦ ΟΣΟΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ Α;ΝΑΓΚΗ...ΟΙ ΚΑΗΜΕΝΟΙ...ΝΤΡΟΠΗ ΝΤΡΟΠΗ ΝΤΡΟΠΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. φταιει ο κοσμος που δεν σεβεται τους εργαζομενους κ πηγαναι κ ψωνιζει τετοια μερα. αν δεν παταγε πελατης μεσα δεν θα λειτουργουσε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος16/8/17 23:15

    Δεν βλέπω όμως να έχετε την ίδια ευαισθησία όταν προσωπικό ξενοδοχείων, εστιατορίων κτλ αλλά ακόμη και αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία να είναι ανοικτά όχι μόνο Κυριακές αλλά και επίσημες αργίες... εκεί δεν δουλεύουν άνθρωποι?
    Να καεί το σπίτι του γείτονα και όχι το δικό μας!
    Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ!!!!
    Αριστεροί,Δεξιοί,Κεντρώοι τα ίδια σκ@τ@ όλοι τους!
    Αυτοί είμαστε και αυτοί μας αξίζουν γιατί εμείς τους εκλέγουμε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *