ροή ειδήσεων

Αντιδράσεις στο Αιγαίο για το πλοίο των ρατσιστικών διώξεων



Την έντονη αντίθεσή του στην παρουσία του πλοίου το οποίο είχε ναυλωθεί για «κυνήγι προσφύγων και μεταναστών», εξέφρασε με ανακοίνωσή του το «Δίκτυο Ομάδων Αλληλεγγύης Δωδεκανήσου».

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων: «Ο φασισμός, που απλώνεται σα γάγγραινα στην Ευρώπη, επιχειρεί, για μια ακόμη φορά, να κάνει αυτό που έκανε πάντα.Να μετατοπίσει την αγανάκτηση των λαών της Ευρώπης για την ανεργία, τη φτώχεια, την εγκληματικότητα, από τους υπαίτιους της άγριας εκμετάλλευσης και του ακόρεστου πλουτισμού, στα πιο αδύναμα και ανυπεράσπιστα κομμάτια του πληθυσμού, τους μετανάστες και τους πρόσφυγες.

Αυτός είναι ο λόγος της ύπαρξης του φασισμού. Σε περιόδους βαθιάς ταξικής πόλωσης, η αναπόφευκτη αναμέτρηση να αφήνει ανενόχλητους τους εκμεταλλευτές και να εκτονώνει τη συσσωρευμένη οργή σε επωφελή για το σύστημα αλληλοσπαραγμό των αδύναμων.
Αυτό έγινε με την Κου Κλουξ Κλαν στον Αμερικανικό Νότο και αυτό προπάντων έγινε με τις Χιτλερικές ορδές στο 2ο Παγκόσμιο και κόστισε, σε ολόκληρη την ανθρωπότητα, πολύ πόνο και ακόμη περισσότερο αίμα».


Σε άλλο σημείο η ανακοίνωση σχολιάζει πως: «Αυτοί οι εγκληματίες των ταγμάτων εφόδου είναι οι ίδιοι που πριν μερικές μέρες έκαναν τους διακινητές και λαθρέμπορους του ανθρώπινου πόνου στο Σουέζ και στην προσπάθειά τους να ελλιμενιστούν στην Κύπρο, συνελήφθησαν. Καμία έκπληξη για την αλητεία των ταγμάτων εφόδου. Πάντα, από τη ναζιστική Γερμανία ως σήμερα, στρατολογούσαν εγκληματικά στοιχεία του υπόκοσμου.

Αυτή η μαύρη «διεθνής» περιλαμβάνει και συνεργάζεται με το συνάφι της Χρυσής Αυγής, που τη μέρα, στη Βουλή σηκώνει το χέρι για να υπερψηφίσει την απαλλαγή των ΠΑΕ και το ξεπούλημα της Αγροτικής και τη νύχτα για να πουλήσει προστασία στον υπόκοσμο και να μαχαιρώσει κυνηγημένους.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση της Ελλάδας να μην επιτρέψει κανένα ελλιμενισμό φασιστικού σκάφους και καμία ανατροφοδότηση σε κανένα από τα λιμάνια μας. Ζητάμε από τον ελληνικό λαό να μην αφήσει να δέσει κανένας κάβος ταγμάτων εφόδου, να μην επιτρέψει να αναβιώσει η φασιστική εγκληματικότητα και ο θάνατος στις θάλασσές μας».

Photos: UNHCR/D. Anagnostou



Στη Σάμο

Την ίδια ώρα που ομάδες και κινήσεις στα Δωδεκάνησα εκφράζουν την αλληλεγγύη τους σε πρόσφυγες και μετανάστες και στην Κρήτη πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση για να μην δέσει το συγκεκριμένο πλοίο, στη Σάμο, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, δίνει μία θετική είδηση.

Όπως αναφέρει στο λογαριασμό της στο facebook: «Ο «κήπος της φιλίας» είναι η νέα προσπάθεια της Μαμάς Μαρίας, όπως είναι γνωστή η Μαρία Μακρογιάννη στη Σάμο.

Η πόρτα του σπιτιού της είναι πάντα ανοιχτή. Καθημερινά βλέπεις πρόσφυγες και μετανάστες που περνούν να τη δουν και να φάνε ένα ζεστό γεύμα με τα προϊόντα του κήπου ή να πιούνε έναν καφέ.

«Ποτέ δεν ρώτησα από ποια χώρα είναι», λέει η Μαμά Μαρία. Όπως εξηγεί, η μεγαλύτερη ανταμοιβή γι αυτήν είναι μια ζεστή αγκαλιά και η αγάπη που εισπράττει.

Η Μαμά Μαρία είναι άλλωστε γνωστή σε όλο το νησί για τη φροντίδα και τη φιλοξενία που προσέφερε αυθόρμητα στους πρόσφυγες για μήνες, όσο ήταν ιδιοκτήτρια ενός τοπικού εστιατορίου».

ERT

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *