ροή ειδήσεων

«ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ ΠΑΤΜΟΣ»: Η προσάραξη προειδοποιεί για τη ζοφερή κατάσταση στην ακτοπλοΐα



Καθισμένο στην ξέρα, στα ανατολικά του λιμανιού της εισόδου της Ιου και με ρήγματα κατά μήκος, παραμένει από τα ξημερώματα της Τετάρτης το επιβατηγό - ακτοπλοϊκό πλοίο «ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ ΠΑΤΜΟΣ», μετά την πρόσκρουσή του κατά τη διάρκεια κατάπλου του στο νησί, κάνοντας τους 206 επιβάτες του και τους 87 ναυτεργάτες του πληρώματος να λαχταρίσουν.

Το «ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ ΠΑΤΜΟΣ» είχε αποπλεύσει από Πειραιά εκτελώντας προγραμματισμένο δρομολόγιο για Σύρο - Πάρο - Νάξο - Ιο - Θήρα - Ανάφη και επιστροφή. Μετά την πρόσκρουση, από το θάλαμο επιχειρήσεων του υπουργείου Ναυτιλίας στάλθηκαν στο πλοίο παραπλέοντα ακτοπλοϊκά και εμπορικά πλοία, αλιευτικά, τουριστικά πλοιάρια που βρίσκονταν στην περιοχή και ένα πλωτό του λιμενικού. Εγινε μετεπιβίβαση των 206 επιβατών σε τουριστικό επιβατηγό πλοίο και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Ιου.

Από χτες έχει ξεκινήσει η αυτοψία από δύτες για το μέγεθος της ζημιάς, προκειμένου να εκτιμηθούν οι εργασίες που πρέπει να γίνουν (π.χ. άδειασμα δεξαμενών καυσίμων) για την ασφαλή ρυμούλκησή του στον Πειραιά. Να σημειωθεί ότι στο γκαράζ του καραβιού βρίσκονται 12 φορτηγά και 16 αυτοκίνητα.

Η προσάραξη αυτή, αλλά και οι συχνές μηχανικές βλάβες, που παρουσιάζουν τα ακτοπλοϊκά πλοία, αποτελούν συνεχείς προειδοποιήσεις για τη ζοφερή κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες με ευθύνη κυβέρνησης και εφοπλιστών. Οι ναυτιλιακές εταιρείες για την εξασφάλιση της κερδοφορίας τους ακινητοποιούν διαρκώς όλο και περισσότερα πλοία (μόνο την τελευταία 4ετία σύμφωνα με επίσημα στοιχεία έχουν ακινητοποιήσει 44 πλοία), συνεχίζουν, με την υπογραφή του υπουργείου Ναυτιλίας, να έχουν εν πλω γέρικα πλοία που θα έπρεπε να είναι στο διαλυτήριο, μετατρέπουν τα ταξίδια σε οδύσσειες εξαντλώντας πληρώματα και πλοία.

Το «ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ ΠΑΤΜΟΣ», όπως όλα τα πλοία της ακτοπλοΐας, πηγαινοερχόταν χωρίς σταματημό. Για παράδειγμα, κάθε Τετάρτη, απέπλεε στις 5.30 μ.μ. από Πειραιά για Πάρο, Νάξο, Δονούσα, Αιγιάλη και Αστυπάλαια όπου έφτανε στις 3 τα ξημερώματα της Πέμπτης. Αμεση επιστροφή από τα ίδια λιμάνια και την ίδια μέρα, δηλαδή Πέμπτη απόγευμα (5.30 μ.μ.), απόπλου για νέο δρομολόγιο.

rizospastis

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *