επικαιρότητα

Η Αγκυρα απαντά με αποστολή πολεμικών πλοίων στην ανακοίνωση των ΗΠΑ για έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖΔύο NAVTEX για ασκήσεις με πυρά στην περιοχή ευθύνης της Κυπριακής Δημοκρατίας, εντός της Κυπριακής ΑΟΖ και του FIR Λευκωσίας εξέδωσε η Αγκυρα ως απάντηση στην απόφαση των ΗΠΑ να προχωρήσουν μέσω της ExxonMobil σε γεώτρηση στο "οικόπεδο" 10 της κυπριακής ΑΟΖ.

Οι ΗΠΑ με την κίνησή τους καταδεικνύουν ότι αποδέχονται την κυπριακή κυριαρχία σε αυτό που η Αγκυρα χαρακτηρίζει "Τουρκική υφαλοκρηπίδα", κάτι που σήμανε συναγερμό στην Τουρκία.

συγκεκριμένα «Δεσμεύουν», για σήμερα από τις 11.00 το πρωϊ μέχρι τις 4.00 το απόγευμα,, περιοχή που ξεκινά από απόσταση 30 ναυτικών μιλίων νοτιοδυτικά της Πάφου, εντός των τεμαχίων 6 και 7 της Κυπριακής ΑΟΖ, έκτασης 1.500 τετραγωνικών ν. μιλίων.


Να σημειωθεί ότι τα κοιτάσματα αυτά συνορεύουν προς τα βόρεια με το οικόπεδο 10 που θα κάνουν έρευνες οι Αμερικανοί.

Επίσης, καθορίζουν σημείο στο νότιο άκρο της ζώνης αυτής για «ρυμούλκηση υποβρυχίου αντικειμένου» από τις 11.00 μέχρι τις 4.00 το απόγευμα.

Στο μεταξύ ο υπουργός Ενέργειας της Κύπρου Γιώργος Λακκοτρύπης σχετικά με τις έρευνες στης ΕΝΙ δήλωσε ότι "Είμαστε σε καλό δρόμο με την γεώτρηση στο Οικόπεδο 11, καθώς η διαδικασία προχωρά κανονικά και χωρίς κανένα πρόβλημα, ανέφερε συστήνοντας υπομονή αναφορικά με τα ευρήματα".

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του TV ONE o Υπουργός Ενέργειας, τόνισε ότι το υπουργείο βρίσκεται σε επαφές με την κοινοπραξία ΤΟΤΑL – ENI και όταν έρθει η ώρα θα γίνουν η απαραίτητες ανακοινώσεις, ενώ όπως ανέφερε η Κύπρος «χτίζει» στον East Med.

Σχόλια

S M S

Αναγνώστης:
Η κεφαλή της νοσηλευτικής υπηρεσίας βασιζόμενη σε λόγια των αυλικών, χωρίς
να διασταυρώσει τα λεγόμενα των "ρουφιανων της" κατηγορεί υπαλλήλους και
τους στέλνει στον ψυχίατρο συμφωνα με τα λεγόμενά της γιατι στο ΓΝΡΟΔΟΥ θα
γινεται οτι λεει αυτη και κανενας αλλος . Κι όλα αυτά για να καλύψει
σκάνδαλα των δικών παιδιών!!!
ΝΤΡΟΠΉ ΝΑ ΠΑΊΖΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΊΣ
ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ

Μετάφραση

παράπονα Ρόδου
1 εικόνα 1000 λέξεις στο Instagram!
Δείτε επίσης