ροή ειδήσεων

«Όχι άλλη ολιγωρία… Να λειτουργήσει εύρυθμα το Ναυπηγείο του Νεωρίου και να διασφαλιστούν οι θέσεις των εργαζομένων»



«Όχι άλλη ολιγωρία… Να λειτουργήσει εύρυθμα το Ναυπηγείο του Νεωρίου και να διασφαλιστούν οι θέσεις των εργαζομένων»
Τοποθέτηση του Αντιπεριφερειάρχη κ. Χαράλαμπου Κόκκινου για τη λειτουργία του Ναυπηγείου Νεωρίου της Σύρου στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου

O Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος στην τοποθέτησή του για το θέμα της ημερήσιας διάταξης «Εξέταση πορείας θεμάτων Ναυπηγείου Νεωρίου Σύρου» στην 9η Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Σύρου που πραγματοποιήθηκε στην Ερμούπολη Σύρου στις 29.9.2017, επισήμανε τα εξής:


«Είναι κρίσιμες οι στιγμές που βιώνει το ναυπηγείο του Νεωρίου Σύρου. Είναι το μοναδικό ναυπηγείο που λειτουργεί στην ελληνική περιφέρεια και η μεγαλύτερη βιομηχανική μονάδα του Νοτίου Αιγαίου. Απαιτείται βιώσιμη λύση για τη λειτουργία του και απαιτείται άμεσα! Οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι σχεδόν ένα (1) έτος και ζουν με τον τρόμο της ανεργίας και της φτώχειας που πλανάται επικίνδυνα γι’ αυτούς. Ζουν σε συνθήκες εργασιακής ομηρίας με αβέβαιο το αύριο και δυστυχώς η διοίκηση – ιδιοκτησία του δε δίνει ελπίδες για βελτίωση της λειτουργίας του. Ενημερωνόμαστε ότι υπάρχει ενδιαφέρον από επενδυτές. Επιβάλλεται λοιπόν να αναληφθούν πρωτοβουλίες από την Κυβέρνηση και τους έχοντες αρμοδιότητες και ευθύνη και να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες που θα βοηθήσουν στην αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας του! Είναι ανάγκη να εξασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας και να παραμείνει στη μορφή που έχει, διότι διαφορετικά κινδυνεύει να διασπαστεί ο κοινωνικός ιστός της Σύρου. Δε χωρά καμιά ολιγωρία, στηρίζουμε τις προτάσεις των εργαζομένων και η τοπική κοινωνία συμπαρίσταται στο σύνολό της στα δίκαια αιτήματά τους. Οι υποσχέσεις που αποτελούσαν ακάλυπτες πολιτικές επιταγές, πρέπει επιτέλους να υλοποιηθούν και να γίνουν θετικές πράξεις.

Το Ναυπηγείο Νεώριο έχει ιστορία και μεγάλη προσφορά και το κυριότερο έχει ανθρώπους που έχουν δικαίωμα στη δουλειά και στη ζωή. Λύση τώρα. Η Κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της.

cyclades24

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *