ροή ειδήσεων

"Αποκαρδιωτική" η εικόνα του δημοτικού συμβουλίου



«Αποκαρδιωτική» είναι η εικόνα που παρουσιάζει στις τελευταίες συνεδριάσεις του το δημοτικό συμβούλιο Ρόδου. Το ανώτατο συλλογικό και δημοκρατικό όργανο του νησιού μας έχει υποβαθμιστεί με ευθύνη βέβαια των μελών του, που δεν σέβονται τον θεσμό ,ούτε και την ψήφο των Ροδιτών που τους εξέλεξε σε αυτές τις θέσεις.

Δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας επιλέγουν μονίμως το τελευταίο χρονικό διάστημα να απουσιάζουν από τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου για να εκφράσουν με αυτό τον τρόπο τη δυσαρέσκεια που έχουν για τις επιλογές και τις αποφάσεις του δημάρχου Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκου σε ό,τι αφορά την κατανομή των θέσεων και αρμοδιοτήτων στη δημοτική μηχανή. Σε αυτούς συγκαταλέγονται ο πρώην αντιδήμαρχος Δώρος Κωνσταντίνου , ο παραιτηθείς αντιδήμαρχος Στέργος Παρδαλός και ο πρώην πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ Δημήτρης Τσίκκης οι οποίοι απουσιάζουν μονίμως από τις τελευταίες συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου.

Όμως και οι παρατάξεις της μειοψηφίας, με εξαίρεση της Λαϊκής Συσπείρωσης περί άλλων τυρβάζουν. Μπορεί ο θεσμικός τους ρόλος να είναι ο έλεγχος της δημοτικής αρχής όμως οφείλουν να αναδεικνύουν τα σημαντικά θέματα που απασχολούν τη Ρόδο στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου. Παράλληλα οφείλουν να απαιτούν και να ενημερώνονται από τα μέλη της δημοτικής για την υλοποίηση προγενέστερων αποφάσεων του Σώματος.Παρόλα αυτά ο ρόλος τους έχει καταντήσει διακοσμητικός και ανούσιος, αφού ούτε οι επικεφαλής τους , θέτουν στα προ ημερησίας θέματα που συζητούνται , τα προβλήματα που απασχολούν τους κατοίκους και ταλανίζουν το νησί μας.

Οι παρατάξεις της μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου πλέον θυμίζουν σκορποχώρι . Σε κάποιες περιπτώσεις τα μέλη μιας παράταξης δεν έχουν κοινή γραμμή στα θέματα που συζητιούνται στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου που σημαίνει πως δεν υπάρχει εσωτερική συνεννόηση, ούτε και ενημέρωση πριν από κάθε συνεδρίαση. Βέβαια από τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου απουσιάζουν αρκετά μέλη των παρατάξεων της μειοψηφίας όπως και οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι Γιάννης Περδίκης , Αλέξανδρος Παπουράς και Καίτη Μπιλιά- Παπαστεργή. Πάντως αίσθηση προκαλεί και η συνεχής απουσία του επικεφαλής της παράταξης «ΡΟ.ΔΗ» Χατζή Χατζηευθυμίου από τα έδρανα που δημοτικού συμβουλίου τον οποίο αναπληρώνει ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Γιαννακάκης.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι, δεν είναι λίγοι εκείνοι οι δημοτικοί σύμβουλοι από όλες τις παρατάξεις που προσέρχονται πριν από την έναρξη των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου για να υπογράψουν στο παρουσιολόγιο και μετά αποχωρούν από τις συνεδριάσεις του. Επίσης κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων ακόμη και όταν συζητιούνται σημαντικά θέματα ,δημοτικοί σύμβουλοι επιλέγουν να απουσιάζουν από τα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου και να βρίσκονται στους διαδρόμους του Δημαρχείου , επιστρέφοντας στις θέσεις τους ,όταν ξεκινήσει η διαδικασία της ψηφοφορίας με αποτέλεσμα πολλές φορές να δίνουν την αρνητική ή θετική ψήφος τους χωρίς να έχουν γνώση του θέματος.

Δυστυχώς το ανώτατο συλλογικό και δημοκρατικό όργανο του νησιού μας , το δημοτικό συμβούλιο που θα μπορούσε να χαράζει την πολιτική του Δήμου Ρόδου , να βάζει τις κατευθύνσεις να σχεδιάζει, τρία χρόνια μετά την εκλογή του , είναι υποβαθμισμένο με ευθύνη των μελών του, αφού η εικόνα που παρουσιάζει δεν τιμά κανέναν ούτε βέβαια και το Ροδιακό λαό που εκλέγει τους δημοτικούς συμβούλους για να τον εκπροσωπήσουν εκεί που λαμβάνονται οι αποφάσεις για το μέλλον αυτού του τόπου.

Πάντως ο Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων προβλέπει την επιβολή της διοικητικής ποινής από τον γενικό γραμματέα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, λόγω αδικαιολόγητης απουσίας δημοτικών συμβούλων από τρεις διαδοχικές συνεδριάσεις.

http://12vima.gr

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *