επικαιρότητα

Την περιοχή του Καστελόριζου δέσμευσαν οι Τούρκοι για παράνομη άσκησηΜε τις πολεμικές ιαχές της Τουρκίας σε βάρος των Κούρδων του Ιράκ να πληθαίνουν, με τον ίδιο τον Ερντογάν να δηλώνει πως θα εμφανιστούν βράδυ στο Κουρδιστάν, η Άγκυρα δεν ελαττώνει την πίεση προς Κύπρο και Ελλάδα ούτε στο ελάχιστο. Με σωρεία από NAVTEX για τις οποίες δεν έχει τη δικαιοδοσία να εκδίδει, προχωρά σε δεσμεύσεις περιοχών τόσο στο Αιγαίο όσο και στην ΑΟΖ της Κύπρου.

Του Μαρίνου Γκασιάμη

Πιο συγκεκριμένα, για σήμερα οι Τούρκοι με την 925/17 δέσμευσαν περιοχή νότια της Ικαρίας και δυτικά της Πάτμου για δύο ώρες με σκοπό να διεξάγουν άσκηση όπλων με το πολεμικό ναυτικό τους.

Για αύριο και για σχεδόν 4 ώρες με τη NAVTEX 945/17 έχουν εξαγγείλει άσκηση έρευνας και διάσωσης που αμφισβητεί τόσο τη δικαιοδοσία της Αθήνας να εξαγγέλλει τις ασκήσεις στην περιοχή, όσο και το κυριαρχικό δικαίωμα της αποκλειστικής διενέργειας έρευνας και διάσωσης μέσα στο FIR Αθηνών. Αν μη τι άλλο, αν και αναφέρει πως εξαιρεί χωρικά ύδατα ξένων χωρών (βλέπε Ελλάδα), εντούτοις με το πλαίσιο που σχηματίζουν οι συντεταγμένες διαπιστώνει κανείς πως πλαισιώνουν-περικυκλώνουν όλο το σύμπλεγμα των νησιών γύρω από το Καστελόριζο και φυσικά το ίδιο.

Η Αθήνα αντέδρασε με την έκδοση αντιNAVTEX που ακυρώνει την άσκηση και βέβαια παράλληλες ενέργειες μέσω διπλωματικών οδών.

Ταυτόχρονα θέλοντας να συνεχίσουν την άσκηση πίεσης, με δύο απανωτές NAVTEX, την 926/17 και 927/17 δεσμεύουν, για τις 28 Σεπτεμβρίου μια περιοχή δυτικά του Καστελόριζου, μέρος της οποίας είναι και μέσα στο FIR Αθηνών και με την 926/17 για τις 29 και 30 Σεπτεμβρίου κλείνουν επί της ουσίας με μια γιγαντιαία περιοχή, στο μεγαλύτερο μέρος του βορειοδυτικού FIR Λευκωσίας.Στο κεντρικό Αιγαίο με την 944/17 για τις 27 Σεπτεμβρίου δεσμεύουν περιοχή βόρεια της Χίου και με την 938/17 για τις 28 Σεπτεμβρίου, αμφισβητούν την ελληνική κυριαρχία νότια, νοτιοδυτικά της Χίου και βορειοανατολικά της Μυκόνου.

Πέρα από τις NAVΤΕΧ, υπήρξε και φυσική παρουσία της τουρκικής αεροπορίας στο Αιγαίο και σήμερα και συγκεκριμένα στην περιοχή της Λήμνου, καθώς η Άγκυρα αντιδρά στην ΝΟΤΑΜ της Αθήνας Α2307/17, με την οποία η Ελλάδα εξήγγειλε στρατιωτικές ασκήσεις στη εν λόγο περιοχή. Καθώς η Άγκυρα θεωρεί το νησί αποστρατιωτικοποιημένο και δεν αποδέχεται ασκήσεις σε αυτό, έστειλε ένα ζευγάρι μαχητικών F-16 που μπήκε στο Αιγαίο μεταξύ Λήμνου και Λέσβου.

Σχόλια

S M S

Αναγνώστης:
Η κεφαλή της νοσηλευτικής υπηρεσίας βασιζόμενη σε λόγια των αυλικών, χωρίς
να διασταυρώσει τα λεγόμενα των "ρουφιανων της" κατηγορεί υπαλλήλους και
τους στέλνει στον ψυχίατρο συμφωνα με τα λεγόμενά της γιατι στο ΓΝΡΟΔΟΥ θα
γινεται οτι λεει αυτη και κανενας αλλος . Κι όλα αυτά για να καλύψει
σκάνδαλα των δικών παιδιών!!!
ΝΤΡΟΠΉ ΝΑ ΠΑΊΖΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΊΣ
ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ

Μετάφραση

παράπονα Ρόδου
1 εικόνα 1000 λέξεις στο Instagram!
Δείτε επίσης