ροή ειδήσεων

Ο τουρισμός το φθινόπωρο στην Ελλάδα: Πού θα ταξιδέψουν Έλληνες και ξένοι τουρίστες



Αθήνα, Σαντορίνη και Μύκονος είναι οι ελκυστικότεροι ελληνικοί προορισμοί αυτό το φθινόπωρο για τους ξένους τουρίστες, σύμφωνα με έρευνα της Trivago.

Δημοφιλέστερος προορισμός στη χώρα μας για τους ξένους αυτό το φθινόπωρο είναι η Αθήνα ενώ και η Σαντορίνη συγκεντρώνει εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον, με πέντε στους δέκα προτιμώμενους προορισμούς των διεθνών ταξιδιωτών να βρίσκονται στο νησί.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Χώρα της Μυκόνου. Η Κρήτη συμμετέχει στο τοπ 10 με δύο προορισμούς, τα Χανιά και τον Άγιο Νικόλαο που βρίσκονται αντίστοιχα στην όγδοη και ένατη θέση.



Ως προς τις εθνικότητες των επισκεπτών της χώρας μας αυτό το φθινόπωρο, οι περισσότεροι θα είναι Γερμανοί και Άγγλοι και θα ακολουθήσουν, οι Ιταλοί και οι Γάλλοι.



Για το διάστημα μεταξύ της 1ης Οκτωβρίου 2017 και της 30ης Δεκεμβρίου 2017, ο μέσος όρος τιμών που επιλέχθηκε από ταξιδιώτες για τα καταλύματα σε όλη την Ελλάδα είναι 80 ευρώ ανά βραδιά και ο μέσο όρος διαμονής από Έλληνες και ξένους ταξιδιώτες είναι 3 βράδια.

Οι Ελβετοί θα επιλέξουν την υψηλότερη μέση τιμή διανυκτέρευσης, η οποία αγγίζει τα 155 ευρώ ανά βραδιά (μέσος όρος διαμονής 7 ημέρες), ακολουθούμενοι από τους Αμερικάνους με μέση τιμή ανά βραδιά στα 136 ευρώ (μέσος όρος διαμονής 4 ημέρες). Στην τρίτη θέση βρίσκονται οι Άγγλοι οι οποίοι επέλεξαν καταλύματα στη χώρα μας με μέση τιμή τα 129 ευρώ ανά βραδιά (μέσος όρος διαμονής 7 ημέρες). Οι Ρώσοι είναι αυτοί που επιθυμούν να απολαύσουν για μεγαλύτερο διάστημα τις ομορφιές της Ελλάδας, με μέσο όρο διαμονής 9 ημέρες ακολουθούμενοι από τους Γερμανούς με μέσο όρο διαμονής 8 ημέρες.



Πολλοί από τους ξένους τουρίστες όπως για παράδειγμα οι Γερμανοί, οι Άγγλοι και οι Γάλλοι και οι Αμερικάνοι φαίνεται πως θα κάνουν μια στάση στην Αθήνα και έπειτα θα συνεχίσουν τις διακοπές τους στο νησί της Σαντορίνης. Η Αθήνα θα συνεχίσει να δέχεται τουρίστες κατα τη διάρκεια όλης της φθινοπωρινής σαιζόν και μάλιστα θα βρίσκεται υψηλά στις προτιμήσεις των περισσοτέρων εθνικοτήτων. Οι περιοχές της Σαντορίνης πετυχαίνουν υψηλούς μέσους όρους διανυκτέρευσης (Άγγλοι Ημεροβίγλι 472 ευρώ/βραδιά, Γερμανοί Οία 333 ευρώ /βραδιά, Αμερικάνοι Οία 312 ευρώ/βραδιά) ενώ αρκετές είναι οι διακυμάνσεις στους μέσους όρους τιμών που είναι διατεθειμένη να πληρώσει η κάθε εθνικότητα στα καταλύματα της Αθήνας (Πολωνοί 68 ευρώ/βραδιά – Δανοί 137/βραδιά).

Όσον αφορά τους Έλληνες ταξιδιώτες, τα στοιχεία της Trivago δείχνουν ότι οι αγαπημένοι τους προορισμοί αυτό το φθινόπωρο είναι η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη και τα Χανιά. Την τιμητική τους έχουν όμως οι περιοχές της Σαντορίνης (Φηρά, Ημεροβίγλι, Οία) αλλά και η Χώρα της Ρόδου. Οι κοντινές πόλεις στην Αθήνα, Ναύπλιο και Λουτράκι, φαίνεται να προσελκύουν επίσης το ενδιαφέρον.



Πηγή: http://www.trivago.gr/hotelmanager/


TornosNews.gr 

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *