ροή ειδήσεων

Πληθώρα αιτήσεων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο



Αυξάνονται καθημερινά οι αιτήσεις που κατατίθενται από συμπολίτες μας που για να ενταχθούν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο.Μέχρι σήμερα εξυπηρετεί 400 άτομα τους οποίους παρέχει τρόφιμα και είδη ένδυσης και υπόδησης αν υπάρχουν ενώ με την έναρξη της νέας σχολικής σεζόν διέθεσε τσάντες και σχολικά είδη μετά τις σημαντικές προσφορές που έκαναν συμπολίτες μας.

Όμως σύντομα το Κοινωνικό Παντοπωλείο θα επεκταθεί σε όλο το νησί της Ρόδου ενώ παραρτήματα του ιδρύθηκαν στις περιφερειακές ενότητες Κω, Καλύμνου και Καρπάθου Κάσου. Παράλληλα έχει αυξηθεί σημαντικά και ο προϋπολογισμός για τη λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου καθώς από τις 60.000 ευρώ πλέον θα ανέρχεται στις 600.000 για όλο το νομό ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη ο διαγωνισμός για τη προμήθεια τροφίμων και είδη οπωροπαντοπωλείου, ύψους 150.000 ευρώ.

Από τις αιτήσεις που έχουν κατατεθεί μέχρι σήμερα εκτιμάται ότι, τελικά οι δικαιούχοι στο νησί της Ρόδου που θα είναι και από το απομακρυσμένο χωριό της θα ανέρχονται στους 2.000, στη Κάλυμνο στους 1.200 , περισσότεροι από 500 στη Κω ενώ στην Κάρπαθο και στην Κάσο που ξεκίνησε τις τελευταίες ημέρες η διαδικασία ήδη υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον. Όπως εκτιμάται μετά την ολοκλήρωση κατάθεσης των αιτήσεων και την εξέταση των δικαιολογητικών περισσότεροι από 6.000 δικαιούχοι σε όλο της Δωδεκανήσου θα ενταχθούν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι, η Περιφέρεια έχει απλουστεύσει και τα κριτήρια ένταξης στο Κοινωνικό Παντοπωλείο προκειμένου να δώσει τη δυνατότητα σε όσους περισσότερους συμπολίτες που ζουν στα όρια τις φτώχιας να επωφεληθούν από τη διανομή τροφίμων και όχι μόνο. Δηλαδή ένας δικαιούχος πρέπει να έχει

εισόδημα 6.000 ευρώ το χρόνο, αν είναι δύο άτομα 8.000 ευρώ αν έχουν ένα ανάπηρο παιδί θα υπάρχει 50% προσαύξηση, αν είναι μονογονεϊκή οικογένεια δηλαδή γυναίκα χωρισμένη με δύο παιδιά θα έχει επίσης 50% προσαύξηση κλπ.
Πάντως από το ενδιαφέρον που καταγράφεται μέχρι σήμερα με την κατάθεση των αιτήσεων φαίνεται πόση έντονα μαστίζει πλέον ,η οικονομική κρίση που επικρατεί , τους κατοίκους των νησιών μας οι οποίοι αδυνατούν να αγοράσουν τα απαραίτητα τρόφιμα για τη διατροφή της οικογένειας της. Υπάρχουν πολλοί συμπολίτες μας στη Ρόδο αλλά και στα άλλα νησιά της Δωδεκανήσου που ζουν στα όρια της φτώχιας και της εξαθλίωσης που δεν έχουν τη δυνατότητα να καλύψουν τις καθημερινές ανάγκες τους.

12vima

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *