ροή ειδήσεων

Στη Ρόδο το 7ο Διεθνές Συνέδριο με θέμα «Διαχείριση Θυμάτων Καταστροφών»



Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιείται το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών "Διεθνής Ιατρική - Διαχείριση Κρίσεων Υγείας" της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ. Πρόκειται για το 7ο Διεθνές Συνέδριο με θέμα «Διαχείριση Θυμάτων Καταστροφών».


Το Πρόγραμμα πραγματοποιείται στη Ρόδο μέχρι τις 11 Οκτωβρίου και ξεκίνησε στις 6 Οκτωβρίου.

Το Πρόγραμμα συνδιοργανώνουν με το Δήμο Ρόδου και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ο Ακαδημαϊκά υπεύθυνος και διευθυντής του Προγράμματος Καθηγητής κ. Εμμανουήλ Πικουλής, με το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών "Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Καταστροφών και Κρίσεων" του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος, του ΕΚΠΑ, με ακαδημαϊκά υπεύθυνο και διευθυντή τον Καθηγητή κ. Ευθύμιο Λέκκα, και το Τμήμα Επείγουσας Ιατρικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Βέρνης, Ελβετία, με επικεφαλής τον Καθηγητή Επείγουσας Ιατρικής κ. Αριστομένη Εξαδάκτυλο.




Η δράση έχει ως αντικείμενο αφενός την εκπαίδευση και πρακτική άσκηση μέσω σεναρίων προσομοίωσης νέων επιστημόνων σε θέματα έγκαιρης διάγνωσης και διαχείρισης καταστροφών και μαζικών συμβάντων και αφετέρου τη διάχυση της ειδικής αυτής τεχνογνωσίας σε επαγγελματίες και εθελοντές του δικτύου πολιτικής προστασίας και των υπηρεσιών υγείας με έμφαση σε θέματα αντιμετώπισης μεγάλων συμβάντων όπως σεισμοί, πυρκαγιές, ατυχήματα με μαζικές απώλειες υγείας.

Για 6 μέρες περισσότεροι από 200 εκπαιδευόμενοι, φοιτητές των μεταπτυχιακών προγραμμάτων, εκπρόσωποι των φορέων του νησιού, των εθελοντικών οργανώσεων και της κοινωνίας των πολιτών θα συμμετάσχουν σε ασκήσεις προσομοίωσης μαζικών συμβάντων στο Νοσοκομείο, το Λιμάνι, το Αεροδρόμιο και την κοιλάδα των Πεταλούδων στο νησί της Ρόδου.

Για το Διεθνές Συνέδριο τις μέρες αυτές θα βρεθούν στη Ρόδο 18 εξέχουσες ακαδημαϊκές προσωπικότητες από το χώρο της επείγουσας ιατρικής και της διαχείρισης καταστροφών και κρίσεων με μεγάλη εμπειρία και εμπλοκή στη διαχείριση μαζικών συμβάντων από 11 χώρες από όλο τον κόσμο.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *