ροή ειδήσεων

Κρεμαστινός: Δεν θα ψηφίσω το ν/σ με τη σημερινή του μορφή



Θα καταφηφίσει το νομοσχέδιο αν δεν υπάρξουν διορθώσεις τις οποίες συγκεκριμενοποίησε, δήλωσε ο Δημήτρης Κρεμαστινός

Oτι δεν θα ψηφίσει αν δεν υπάρξουν διορθώσεις στο νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου ξεκαθάρισε ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Κρεμαστινός προσδιορίζοντας τις προϋποθέσεις που θεωρεί σημαντικές και απαραίτητες.

Οπως είπε συγκεκριμένα «το θέμα αλλαγής φύλου δεν υφίσταται. Υφίσταται θέμα διόρθωσης των αδυναμιών της φύσης» θεωρώντας «ευνόητο ότι για άτομα μέχρι την ενηλικίωσή τους, δηλαδή τα 17 έτη, θα πρέπει να υπάρχει και η σύμφωνη γνώμη των γονέων. Ο νόμος πρέπει να είναι ξεκάθαρος.» .

Αναλυτικότερα σε συνεντεύξεις που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Kosmos και στην τηλεόραση Αιγαίο TV, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Κρεμαστινός απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με το νομοσχέδιο περί «αλλαγής φύλου» είπε πως «καταρχήν δεν υπάρχει θέμα νομοσχεδίου «αλλαγής φύλου» αλλά θέμα ταυτότητας φύλου.


«Κατά την άποψή μου», συνέχισε, «το θέμα αλλαγής φύλου δεν υφίσταται. Υφίσταται θέμα διόρθωσης των αδυναμιών της φύσης. Όπως η φύση, σε ορισμένες περιπτώσεις, αδυνατεί να δώσει μια υγιή καρδιά και χρειάζεται χειρουργική επέμβαση για να αποκατασταθεί η βλάβη προκειμένου να ζήσει ο ασθενής μια φυσιολογική ζωή, το ίδιο συμβαίνει και με τη γεννητική λειτουργία. Ανατομικές ανωμαλίες των γεννητικών οργάνων, παθολογικές και ορμονολογικές διαταραχές του γεννητικού συστήματος και έντονες ψυχολογικές διαταραχές που οδηγούν σε ψυχώσεις, αυτοκτονίες και γενικότερα αδυναμία του ανθρώπου να προσαρμοστεί στην κοινωνική ζωή, χρειάζονται οπωσδήποτε αποκατάσταση. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να υπάρχει νομοθετικά συγκροτημένο ιατρικό συμβούλιο από παθολόγους, ενδοκρινολόγους, χειρουργούς και ψυχιάτρους οι οποίοι θα μελετούν το όλο πρόβλημα κατά περίπτωση. Είναι ευνόητο ότι για άτομα μέχρι την ενηλικίωσή τους, δηλαδή τα 17 έτη, θα πρέπει να υπάρχει και η σύμφωνη γνώμη των γονέων. Ο νόμος πρέπει να είναι ξεκάθαρος.»

Σε παρατήρηση των δημοσιογράφων ότι όλα αυτά αφορούν πολύ μικρές μειοψηφίες, είπε σαφώς: «το ΠΑΣΟΚ από την πρώτη στιγμή της λειτουργίας του ενδιαφέρθηκε για τα δικαιώματα των μειονοτήτων και αυτό πρέπει να κάνει κάθε δημοκρατικό κόμμα. Οι πλειοψηφίες δεν χρειάζονται νομοθετική προστασία. Νομοθετική προστασία χρειάζονται οι μειονότητες. Μετά τη μεταπολίτευση το κύριο νομοθετικό έργο που προστάτευσε τα δικαιώματα των γυναικών, των ΑμεΑ και των μειονοτήτων ήταν αναμφισβήτητα έργο του ΠΑΣΟΚ. Κατά συνέπεια, θα πρέπει να υποστηρίξει την αρχή του νομοσχεδίου και εφόσον κατ’ άρθρον δεν διασφαλιστούν όλα όσα σας είπα τότε δε θα πρέπει να το στηρίξει.

Σε ερώτηση του τι σημαίνει ένα κόμμα να είναι προοδευτικό, ο Δημήτρης Κρεμαστινός σχολίασε ότι «το ΠΑΣΟΚ έχει ταυτιστεί με τους προοδευτικούς νόμους σε αυτήν τη χώρα. Όμως, πρόοδος είναι η πλήρης απελευθέρωση με το σύνθημα ότι το σώμα του κάθε ανθρώπου του ανήκει και το κάνει ότι θέλει; Ιστορικά θα δείτε ότι οι περίοδοι που χαρακτηρίστηκαν από ηθική κατάπτωση, παρακμή και πλήρη ασυδοσία ήταν οι χειρότερες. Στην Ρωμαϊκή π.χ. Αυτοκρατορία επί σειράς αυτοκρατόρων όπως ο Νέρωνας και ο Καλιγούλας ήταν ό,τι χειρότερο έχει να επιδείξει η Ιστορία. Να φανταστείτε ότι διέτασσαν να κόβονται τα γεννητικά όργανα των δούλων τους για να τους χρησιμοποιούν ως γυναίκες. Αυτό θεωρείται πρόοδος; Αυτό θεωρείται ελευθερία του ατόμου; Αυτό θεωρείται υγιής κοινωνική συμπεριφορά;»

Στο ερώτημα για το τι θα πράξει προσωπικά στην ψήφιση του νομοσχεδίου ξεκαθάρισε πως «εάν δεν διασφαλιστούν όλα αυτά, δεν θα το ψηφίσω. Το λιγότερο, θα απόσχω της ψηφοφορίας.»

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *