ροή ειδήσεων

Θα λειτουργήσουν όλα τα τμήματα ΕΠΑΛ – Καλύπτονται τα κενά



Σε πολιτικές σκοπιμότητες και κινήσεις εντυπωσιασμού απέδωσε την κίνηση της Α΄ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου, να πραγματοποιήσει σήμερα παράσταση διαμαρτυρίας για το κλείσιμο τμημάτων των ΕΠΑΛ, στα γραφεία των κυβερνητικών βουλευτών, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Γάκης.

«Το θέμα έχει ήδη επιλυθεί και θα λειτουργήσουν όλα τα τμήματα των ΕΠΑΛ στο νομό Δωδεκανήσου», ανέφερε στην ΕΡΤ Ρόδου, ο κ. Γάκης.


Επισήμανε ότι η Α΄ ΕΛΜΕ δεν κάνει τίποτα άλλο, παρά μόνο στρεβλή πολιτική, καλώντας την να είναι πιο προσεκτική.

«Γνωρίζουμε τα προβλήματα και αν επικοινωνούσαν μαζί μας θα τους ενημερώναμε για τις ενέργειες που κάναμε ώστε να επιλυθεί το θέμα».

Σ’ ότι αφορά στα κενά, που παρατηρούνται κυρίως στα σχολεία των κοινοτήτων, ανέφερε ότι αυτά θα καλυφθούν άμεσα.

«Δεν θέλω να πω αύριο, αλλά μέχρι την επόμενη εβδομάδα θα έχουν όλα καλυφθεί».

Σε ανακοίνωσή του, εν τω μεταξύ, αναφέρει τα εξής:

«Η απόφαση της κυβέρνησης να ανταποκριθεί στις προτάσεις μας και να λειτουργήσει όλα τα τμήματα των ΕΠΑΛ στη Δωδεκάνησο με σύγχρονες ειδικότητες και η έγκαιρη στελέχωση με εκπαιδευτικούς όλων των Σχολείων στο νομό μας, που ολοκληρώνεται άμεσα, αποτελούν πράξεις ευθύνης και προοπτικής για την εκπαίδευση στη νησιωτική χώρα. Ταυτόχρονα, στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα σε όλους ότι η κυβέρνηση και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι αποφασισμένοι να ασκήσουν πολιτική για την Παιδεία, ο καθένας σύμφωνα με το δικό του θεσμικό ρόλο, με παραγωγικό, τεκμηριωμένο, αναπτυξιακό και ανταποδοτικό για την κοινωνία τρόπο. Η απόφαση να λειτουργήσουν με τον πιο κατάλληλο τρόπο τα ΕΠΑΛ στη Δωδεκάνησο και η συνεπής μας στάση απέναντι σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και τις οικογένειές τους, βάζει στο περιθώριο τις μικροπολιτικές σκοπιμότητες μερίδας ντόπιων συνδικαλιστών, που μοναδικός τους στόχος είναι η συκοφάντηση της πολιτικής της κυβέρνησης και η υποβάθμιση της ουσίας του συνδικαλιστικού κινήματος. Η επαγγελματική εκπαίδευση στη νησιωτική χώρα αποτελεί παράγοντα κοινωνικής συνοχής και προόδου και η λειτουργία τμημάτων/ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ της Δωδεκανήσου, μετά από διάλογο και λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες της νησιωτικής Ελλάδας και τις προτάσεις των τοπικών εκπαιδευτικών κοινοτήτων, συμβάλλει έμπρακτα στην προσπάθεια στήριξης και αναβάθμισης της επαγγελματικής εκπαίδευσης. Στο πλαίσιο αυτό συνεχίσουμε με νέες πρωτοβουλίες το διάλογο για την Παιδεία στη νησιωτική χώρα, θέτοντας σαν προϋπόθεση τη δημιουργία ενός συνολικού – ολοκληρωμένου σχεδίου για την γενική και τεχνική-επαγγελματική εκπαίδευση στις νησιωτικές περιφέρειες που οι τοπικές κοινωνίες περιμένουν».

ert

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *