ροή ειδήσεων

Π. Πολάκης: Το Ακτινοθεραπευτικό Τμήμα θα γίνει



Σφοδρή επίθεση εναντίον του βουλευτή της Ν.Δ, Μάνου Κόνσολα, κατηγορώντας τον ότι διακινεί ψεύδη για το Ακτινοθεραπευτικό Τμήμα του Νοσοκομείου Ρόδου, εξαπέλυσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης.
Σε ανακοίνωσή του, ο υπουργός κάνει λόγο για βουλευτές που προχωρούν στην έκδοση απελπισμένων δελτίων τύπου, με πιασάρικους τίτλους που αρμόζουν σε ψευδή δημοσιεύματα κιτρινοφυλλάδων και όχι σε δελτία τύπου βουλευτών του Ελληνικού Κοινοβουλίου.
Αφορμή για το ξέσπασμα του υπουργού, αποτέλεσε το δελτίο τύπου που εξέδωσε ο βουλευτής στο οποίο ανέφερε ότι οι καρκινοπαθείς της Δωδεκανήσου στέλνονται στα νοσοκομεία της Κρήτης για να κάνουν τις θεραπείες τους.
Ο υπουργός στην ανακοίνωσή του αναφέρει ότι το Ακτινοθεραπευτικό θα γίνει.
« Ήδη έχουν ολοκληρωθεί οι αρχιτεκτονικές, οι ηλεκτρομηχανολογικές και στατικές μελέτες. Δεν δύναται να ολοκληρωθεί η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, καθώς στον προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου είχαν ανεγερθεί το 2000 χωρίς πολεοδομική άδεια μια εκκλησία και ένας παιδικός σταθμός».
Ωστόσο, τόνισε, με το νέο νόμο του υπουργείου Περιβάλλοντος που προβλέπει τη νομιμοποίηση των κτιρίων του Δημοσίου, το πρόβλημα αυτό θα λυθεί, η διαδικασία θα ολοκληρωθεί και μένει να εξευρεθούν οι πόροι, σε συνεργασία με την Περιφέρεια, για την ανέγερση του κτιρίου και την εγκατάσταση του Τμήματος Ακτινοθεραπείας.
Ο κ. Πολάκης ανέφερε επίσης ότι για πρώτη φορά στο Νοσοκομείο υπάρχουν δύο ιατροί – ογκολόγοι, ενώ έχουν προκηρυχθεί δύο ακόμη θέσεις μόνιμων ιατρών – ογκολόγων.
Και καταλήγει:

«Ο κ. Κόνσολας ως αναπληρωτής καθηγητής της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, θα έπρεπε να γνωρίζει ότι η «ελαφρά» αντιμετώπιση τόσο λεπτών θεμάτων που αφορούν ασθενείς, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να θεωρηθεί ανθρωπιστική».

Μ. Κόνσολας
Να ζητήσει συγνώμη κάλεσε τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, ο βουλευτής της Ν.Δ, Μάνος Κόνσολας.
«Δεν είμαι βουλευτής των δελτίων τύπου» ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Ρόδου.

ερτ

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *