επικαιρότητα

Εκποίηση δεκάδων ακινήτων από τις τράπεζες το επόμενο διάστημαΕπιταχύνεται η διαδικασία και των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών - Δεκάδες ακίνητα θα βγουν σε δημοπρασία λόγω αθέτησης των συμβάσεων leasing

Να ρευστοποιήσουν από περιουσιακά στοιχεία που έχουν περιέλθει στην κατοχή τους λόγω αθέτησης των συμβάσεων leasing και όχι μόνο επιχειρούν οι τράπεζες επισπεύδοντας τη διαδικασία του πλειστηριασμού τους.


Την περασμένη Παρασκευή η Εθνική Τράπεζα γνωστοποίησε ότι πρόκειται να διενεργήσει δημόσιους πλειοδοτικούς διαγωνισμούς, με κλειστές προσφορές, για την πώληση 131 ακινήτων σε όλη τη χώρα ενώ ήδη η Τράπεζα Πειραιώς έχει καθιερώσει ηλεκτρονικές δημοπρασίες για να πουλάει τα δικά της ακίνητα. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες τις επόμενες εβδομάδες δρομολογείται να γίνει ακόμα μία δημοπρασία.

Παράλληλα επιταχύνεται η διαδικασία των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, με την παρουσίαση της να έχει προγραμματιστεί γι αυτή την εβδομάδα. Πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα πως ήδη Alpha Bank, Πειραιώς και Eurobank έχουν ανεβάσει πλειστηριασμούς στην ηλεκτρονική πλατφόρμα προκειμένου να δρομολογηθεί η εκτέλεση τους και έπειτα η Εθνική.

Στο μεταξύ τρέχει και η διαδικασία πώλησης υποχρεώσεων leasing από τον εκκαθαριστή PQH της ATE Leasing.

Σε ο,τι αφορά τους διαγωνισμούς που ξεκινά η Εθνική, αφορούν 61 διαμερίσματα, 37 ημιτελή -κυρίως- εξοχικά, 8 καταστήματα ή γραφεία, 11 οικόπεδα, 10 αγροτεμάχια, 3 αποθήκες και 1 κτίριο βιοτεχνίας.

Η πλειονότητα των διαμερισμάτων βρίσκεται στο Λεκανοπέδιο Αττικής (32) ενώ μόλις 5 στον νομό Θεσσαλονίκης.

Οι κλειστές προσφορές θα υποβάλλονται σε κατά τόπους καταστήματα που έχει ορίσει η Εθνική σε διαφορετικές ημερομηνίες, μεταξύ 30ής Οκτωβρίου και 8ης Νοεμβρίου.

Σχόλια

Δείτε επίσης

παράπονα Ρόδου

εικονογράφημα

εικονογράφημα