ροή ειδήσεων

Εξαρθρώθηκε σπείρα Τούρκων λαθρεμπόρων


Στην εξάρθρωση σπείρας Τούρκων λαθρεμπόρων που επιχείρησαν να μεταφέρουν με σκάφος από τη Χίο εκατοντάδες εξαρτήματα αυτοκινήτων συνολικής αξίας 240.000 ευρώ, προχώρησε η Ασφάλεια του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου το πρωί του Σαββάτου.

Η σπείρα αποτελούταν από 3 Τούρκους ηλικίας 42, 38 και 37 ετών οι οποίοι είναι αντιμέτωποι με τις κατηγορίες της παράνομης εισόδου στη χώρα και του λαθρεμπορίου εξαρτημάτων αυτοκινήτων.

Η υπόθεση
Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται όταν Λιμενικοί εντόπισαν τρία άτομα να μεταφέρουν πλαστικές σακούλες απορριμάτων από Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο τύπου Van ιδιοκτησίας του 38χρονου με τουρκικές πινακίδες, το οποίο ήταν σταθμευμένο επί της χερσαίας ζώνης του λιμένα Χίου, σε ταχύπλοο σκάφος με όνομα ''OZII'' σημαίας Τουρκίας.

Μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στους τρεις προαναφερθέντες, διαπιστώθηκε ότι είχαν εισέλθει παράνομα στην χώρα. Η υπόθεση άρχισε να αποκτά ενδιαφέρον όταν ο έλεγχος επεκτάθηκε στις μαύρες πλαστικές σακούλες απορριμμάτων που διαπιστώθηκε ότι περιείχαν εξαρτήματα αερόσακων αυτοκινήτων διαφόρων επωνυμιών.Στη συνέχεια, σε έλεγχο στο Ι.Χ.Ε. και στο ταχύπλοο σκάφος, βρέθηκε μεγάλος αριθμός εξαρτημάτων αυτοκινήτων, δίχως να φέρουν νόμιμα παραστατικά και πιο συγκεκριμένα:

· τετρακόσιους πενήντα (450) πυροκροτητές αερόσακων
· εκατόν εβδομήντα (170) αερόσακους οδηγού
· εκατό (100) αερόσακους συνοδηγού
· δεκαπέντε (15) ηλεκτρονικά μέρη ταμπλό-πλακέτες-ασφαλειοθήκες
· τέσσερα (04) ταμπλό
· πέντε (05) πλαστικά μέρη ταμπλό
· δύο (02) προεντατήρες ζώνης
· τριάντα πέντε (35) ηλεκτρονικούς εγκεφάλους οχήματος
· ένα (01) τιμόνι.

Η αξία των ανωτέρω ειδών εκτιμήθηκε από πραγματογνώμονα στο ποσό των 240.000 ευρώ περίπου, ενώ οι αντίστοιχοι διαφυγόντες δασμοί από το Τελωνείο Χίου εκτιμήθηκαν σε 68.000 ευρώ.
Όπως προέκυψε, ο 38χρονος προμηθεύτηκε τα εξαρτήματα από την Ιταλία, με σκοπό να τα μεταφέρει με τον 42χρονο και τον 37χρονο παράνομα, μέσω Ελλάδας στην Τουρκία.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν όλα τα εξαρτήματα, το Ι.Χ.Ε. και το Τ/Χ σκάφος.
ΠΗΓΗ: politischios


ΔΕΛΤΙΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *