ροή ειδήσεων

Ρόδος: Ξυπνούν οι μνήμες από την άγρια δολοφονία της Άντζελας Ιεροβασίλη – Στο εδώλιο ξανά ο μητροκτόνος



Η στυγερή δολοφονία της Ευαγγελίας Ιεροβασίλη 61 ετών, μέσα στο σπίτι της στο Γεννάδι στη Νότια Ρόδο το καλοκαίρι του 2012, για την οποία έχουν κριθεί ένοχοι ο 26χρονος γιος της και η 36χρονη Ρωσίδα φίλη του, θα αναβιώσει στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Δωδεκανήσου.


Η δίκη προσδιορίστηκε να γίνει στις 9 Οκτωβρίου, μετά την έφεση που άσκησαν οι κατηγορούμενοι σε μία προσπάθεια να μειώσουν τις βαρύτατες ποινές που τους επιβλήθηκαν τον Νοέμβριο του 2015 από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο (Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κω).
Η πρωτόδικη απόφαση για τον μητροκτόνο και τη φίλη του

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο είχε κρίνει ένοχο τον 26χρονο μητροκτόνο για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση χωρίς ελαφρυντικό και τον καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη, ενώ του επέβαλε και συνολική ποινή φυλάκισης 18 μηνών για τις κατηγορίες της οπλοφορίας και οπλοχρησίας.

Επίσης με την ίδια απόφαση είχε κριθεί ένοχη για απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία από πρόθεση χωρίς ελαφρυντικά και η 36χρονη Ρωσίδα φίλη του, στην οποία επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 17 ετών με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Ο εισαγγελέας της έδρας είχε προτείνει την ενοχή και των δύο κατηγορουμένων όπως αυτοί κατηγορούνται χωρίς ελαφρυντικά, καθώς και να επιβληθεί η ποινή της ισόβιας κάθειρξης για τον 26χρονο μητροκτόνο και 10 χρόνια κάθειρξη για την 36χρονη αλλοδαπή.

Κατά την ακροαματική διαδικασία οι μάρτυρες κατηγορίες είχαν ισχυριστεί πως ο 26χρονος προέβη στην αποτρόπαια αυτή πράξη προκειμένου να κληρονομήσει την μητέρα του.

Από την πλευρά του ο μητροκτόνος απολογούμενος ενώπιον του δικαστηρίου είχε δηλώσει πως όλα έγιναν σε ελάχιστα λεπτά όταν η 61χρονη Ιεροβασίλη άρχισε να τον βρίζει και του φωνάζει χωρίς λόγο. Ο ίδιος αλλά και ο συνήγορος του αναφέρθηκαν στο γεγονός ότι κάνει χρήση ουσιών (είναι τοξικομανής) και ισχυρίστηκαν ότι όλα έγιναν σε βρασμό ψυχικής ορμής.

Σε ότι αφορά την 36χρονη Ρωσίδα, αρνήθηκε την κατηγορία που την βαραίνει επισημαίνοντας μεταξύ άλλων πως όχι μόνο δεν είχε το οποιοδήποτε κίνητρο για να σκοτώσει την 61χρονη, αλλά ούτε πριν, ούτε μετά προσέφερε την οποιαδήποτε συνδρομή στον 26χρονο συγκατηγορούμενο της.

Η ίδια επεσήμανε μάλιστα πως δεν γνώριζε τις προθέσεις του συντρόφου της, ότι δηλαδή επρόκειτο να διαπράξει το έγκλημα.
Το κίνητρο για τη δολοφονία και το «άλλοθι»

Το άγριο φονικό που είχε συγκλονίσει την τοπική κοινωνία, εξιχνιάστηκε στις αρχές Σεπτεμβρίου 2014.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αιτία για το στυγερό έγκλημα ήταν η σχέση που είχε ο 26χρονος με την 36χρονη Ρωσίδα φίλη του την οποία και θέλησε να την παντρευτεί. Η άρνηση της 61χρονης Ευαγγελίας Ιεροβασίλη είχε ως αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο με 14 μαχαιριές που της επέφερε ο ίδιος ο γιος της!

Παρά το γεγονός ότι είχαν περάσει δύο χρόνια από την ημέρα που η άτυχη 61χρονη βρέθηκε νεκρή μέσα στο ίδιο της το σπίτι στο Γεννάδι, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου συνέχιζαν να «δουλεύουν» την υπόθεση και όλες οι ενδείξεις οδηγούσαν στον 26χρονο, ωστόσο δεν υπήρχαν αποδείξεις για να «δέσουν» την υπόθεση και να οδηγήσουν στην σύλληψη του.

Άλλωστε από την πρώτη κατάθεση που είχε δώσει ο 26χρονος είχε επικαλεστεί ισχυρό άλλοθι για το χρονικό διάστημα που φερόταν να είχε διαπραχθεί το άγριο έγκλημα, δηλαδή το μεσημέρι (12 με 2) της 20ης Ιουνίου 2012.
Τη βρήκε ο γαμπρός της

Την άτυχη Ευαγγελία Ιεροβασίλη βρήκε ο γαμπρός της (ο άνδρας της κόρης της) αιμόφυρτη μέσα στη κουζίνα του σπιτιού της το οποίο βρίσκεται δύο χιλιόμετρα έξω από το χωριό Γεννάδι της Ρόδου, τα μεσάνυχτα της 21ης Ιουνίου 2012. Η άτυχη γυναίκα έφερε συνολικά 14 μαχαιριές στη πλάτη και στο στήθος…
Ομολόγησε στη μητριά του τη δολοφονία

Σύμφωνα με πληροφορίες μετά το φονικό ο 26χρονος που είναι χρόνιος χρήστης ναρκωτικών ουσιών, μετέβη στην Κρήτη όπου ζει ο πατέρας του με την σύντροφο του και εκεί αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα υγείας με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει να πεθάνει.

Ο ίδιος έμεινε νοσηλευόμενος για μεγάλο διάστημα στο νοσοκομείο του Ηρακλείου, κατά το οποίο και ομολόγησε στην μητριά του αλλά και στον πατέρα του, το φόνο της μητέρας του και τον τρόπο που έγινε!

Έτσι μερικές μέρες πριν την εξιχνίαση της υπόθεσης πατέρας και μητριά έδωσαν κατάθεση στην αστυνομία αναφέροντας τα όσα ο 26χρονος του είχε πει!

Η μαρτυρία αυτή ήταν και το στοιχείο που έδωσε το «πράσινο» φως στις διωκτικές αρχές να προχωρήσουν στην προσαγωγή του 26χρονου.
Η σύλληψη και η απολογία

Έτσι στις 5 Σεπτεμβρίου 2014 αστυνομικοί εντόπισαν τον 26χρονο και τον προσήγαγαν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου όπου μερικές ώρες αργότερα «έσπασε» και ομολόγησε το αποτρόπαιο έγκλημα που είχε διαπράξει σε βάρος της ίδιας του της μητέρας!

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 26χρονος είπε πως διατηρούσε σχέση με την 36χρονη Ρωσίδα μητέρα δύο ανήλικων παιδιών. Το απόγευμα της 19ης Ιουνίου 2012 (μία ημέρα νωρίτερα από τις αρχικές εκτιμήσεις θανάτου της 61χρονης), ο 26χρονος μαζί με την αλλοδαπή φίλη του πήγαν στο Γεννάδι και βρήκαν την μητέρα του.

Εκεί της δήλωσε πως επρόκειτο να παντρευτεί την 36χρονη με αποτέλεσμα η 61χρονη να αρχίσει να βρίζει και να μιλάει άσχημα στον γιο της και απαξιωτικά για την κοπέλα του.

«Θόλωσα, πήρα το μαχαίρι και άρχισα να την χτυπώ» είπε απολογούμενος ο 26χρονος ο οποίος πρόσθεσε ότι αρχικά τις επέφερε 2 μαχαιριές όμως στην συνέχεια βρισκόμενος σε κατάσταση αμόκ οι μαχαιριές έγιναν 14!
«Κάν’το να φάνει σαν ληστεία»

Μόλις συνειδητοποίησε τι είχε κάνει ο 26χρονος είπε ότι θέλησε να τραπεί σε φυγή. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, απολογούμενος εξήγησε ότι τότε τον σταμάτησε η 36χρονη φίλη του η οποία και του είπε ότι αν φύγουν έτσι θα τους κυνηγήσουν και θα τους πιάσουν για αυτό και έπρεπε να το κάνει να φαίνεται ως ληστεία!

Πράγματι ο 26χρονος άρχισε να ανακατώνει τα συρτάρια και τα πράγματα του σπιτιού και στη συνέχεια πήρε την 36χρονη και επέστρεψαν στην πόλη.

Όπως ο ίδιος φέρεται να είπε, όταν πλέον έφθασαν σπίτι τους έβγαλαν τα ρούχα που φορούσαν και η φίλη του τα πήρε και τα πέταξε.

Ωστόσο από την πλευρά της η 36χρονη απολογούμενη στην ανακρίτρια Ρόδου αρνήθηκε τις κατηγορίες αλλά και τα όσα κατέθεσαν σε βάρος της τόσο ο 26χρονος πρώην φίλος της όσο και η μητριά και ο πατέρας του. Ειδικά οι δύο τελευταίοι φέρονται στις καταθέσεις τους να επιβεβαιώνουν τα όσα δήλωσε απολογούμενος ο 26χρονος για τον ρόλο που είχε η φίλη του στην στυγερή δολοφονία της μητέρας του!
newsit
Πηγή: rodiaki

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *