ροή ειδήσεων

ΚΟΝΣΟΛΑΣ: Στον αέρα η χρηματοδότηση αποκατάστασης στα τρία σχολεία της Κω που έπληξε ο σεισμός



Το πρόβλημα που έχει ανακύψει με την αποκατάσταση των ζημιών στα τρία σχολεία της Κω που υπέστησαν ζημιές από το σεισμό, αναδεικνύει με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ.Μάνος Κόνσολας.

Πρόκειται για το 1ο και 2ο Λύκειο Κω αλλά και για το 1ο Γυμνάσιο Κω, που έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές και η αποκατάστασή τους θα απαιτήσει ένα ποσό άνω των 2 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο κ. Κόνσολας επισημαίνει ότι μέχρι σήμερα έχουν διατεθεί μόλις 300.000 ευρώ από το Υπουργείο Εσωτερικών και καλεί την κυβέρνηση να να αναλάβει σαφείς και συγκεκριμένες δεσμεύσεις για την πλήρη χρηματοδότηση των έργων αποκατάστασης στα τρία σχολεία της Κω που υπέστησαν ζημιές από το σεισμό και να επιταχύνει τις σχετικές διαδικασίες ώστε να λειτουργήσουν και πάλι τα σχολεία αυτά.

Παράλληλα, επισημαίνει ότι θα πρέπει να προχωρήσουν άμεσα οι εγκρίσεις των μελετών για τα έργα αποκατάστασης από την «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.».

Σε δήλωσή του ο κ. Κόνσολας τονίζει:

«Αυτή τη στιγμή η χρηματοδότηση των έργων είναι κυριολεκτικά στον αέρα.

Όσο υπάρχει καθυστέρηση δημιουργούνται εύλογες ανησυχίες για τη λειτουργία των σχολείων σε απογευματινή βάρδια και για την επόμενη χρονιά, κάτι που θα είναι άδικο για τους μαθητές των τριών αυτών σχολείων.

Η κυβέρνηση και οι αρμόδιοι Υπουργοί οφείλουν να επιλύσουν το πρόβλημα χρηματοδότησης των έργων αποκατάστασης των σχολείων. Κατέθεσα την Ερώτηση προκειμένου να αναγκαστεί η κυβέρνηση να απαντήσει για το χρονοδιάγραμμα και τις πηγές από τις οποίες θα εκταμιευθούν οι απαιτούμενοι πόροι για να γίνουν τα έργα και να λειτουργήσουν και πάλι τα σχολεία».

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *