ροή ειδήσεων

Σαράντα γάμοι ακυρώθηκαν στη Λίνδο



Ξεκίνησαν οι ακυρώσεις πολιτικών γάμων στη Λίνδο,που ήταν προγραμματισμένοι για το 2018. Όπως δήλωσε στο «Βήμα της Δωδεκανήσου» ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Λίνδου Γιώργος Ελευθερίου ήδη ο μεγάλος tour operators, TUI, ακύρωσε 40 πολιτικούς γάμους που ήταν προγραμματισμένοι να τελεστούν την επόμενη χρονιά στο Μοναστήρι του Αγίου Παύλου.

Η απόφαση του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ρόδου κ.κ. Κυρίλου να απαγορεύσει την τέλεση πολιτικών γάμων στο Μοναστήρι του Αγίου Παύλου στη Λίνδο για το 2018 μετά τον θόρυβο που έχει ξεσπάσει σε διεθνές επίπεδο , για τη φωτογραφία του νεαρού ζευγαριού με το γαμπριάτικο «κουστούμι» και το νυφικό , που ερωτοτροπούσε πίσω από το Μοναστήρι του Αγίου Παύλου , προκαλεί αντιδράσεις στη τοπική κοινωνία της Λίνδου. Ήδη στον κ. Ελευθερίου και τα άλλα μέλη του συμβουλίου της δημοτικής κοινότητας Λίνδου έχει κοινοποιηθεί προ ημερών και επισήμως από την Εκκλησιαστική Επιτροπή της Λίνδου, η απόφαση του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ρόδου κ.κ. Κυρίλου για την απαγόρευση τέλεσης των πολιτικών γάμων στο Μοναστήρι του Αγίου Παύλου το 2018.

Παρά την απόφαση που έλαβε πρόσφατα η λαϊκή συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στη Λίνδο παρουσία του δημάρχου Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκου, και με συμμετοχή εκπροσώπων των τοπικών αρχών και φορέων , επιχειρηματιών και ταξιδιωτικών πρακτόρων και τις πιέσεις που ασκούνται από μεγάλους τουριστικούς οργανισμούς όπως είναι η TUI , η τέλεση των πολιτικών γάμων στο Μοναστήρι του Αγίου Παύλου το 2018 απαγορεύεται και επισήμως.

Οι επιχειρηματίες και οι κάτοικοι της Λίνδου είναι αγανακτισμένοι , που ένα μεμονωμένο περιστατικό, η φωτογραφία με το νεαρό ζευγάρι που έκανε «στοματικό σεξ» πίσω από το Μοναστήρι , τινάζει στον «αέρα» τις προσπάθειες χρόνων για να καταστεί η Λίνδος ως ειδυλλιακός τόπος τέλεσης πολιτικών γάμων. Σύμφωνα με τον κ. Ελευθερίου μέχρι και πρότινος προτού ξεσπάσει ο θόρυβος είχαν κλειστεί να τελεστούν το 2018 200 πολιτικοί γάμοι στο Μοναστήρι του Αγίου Παύλου και οι οποίοι θα ακυρωθούν , με αρνητικές συνέπειες στην τοπικοί οικονομία της Λίνδου.

Για το 2018 έως πρότινος προγραμματίστηκαν να τελεστούν στη Λίνδο συνολικά 400 πολιτικοί γάμοι εκ των οποίων οι 200 στο Μοναστήρι του Αγίου Παύλου και ήδη έχουν ακυρωθεί οι 40. Όπως εκτιμάται το πλήγμα που θα δεχτεί η τοπική οικονομία της Λίνδου ,και της Ρόδου γενικότερα από την ακύρωση των πολιτικών γάμων θα είναι τεράστιο. Τα τελευταία χρόνια πραγματοποιούταν ,ετησίως περίπου 600 πολιτικοί γάμοι στη Λίνδο ,και τα νεαρά ζευγάρια από διάφορες χώρες , που την επέλεγαν για να ενωθούν με τα δεσμά του γάμου, συνόδευαν συγγενείς και φίλοι τους ,που σε κάθε περίπτωση ξεπερνούσαν τα 20 άτομα που περνούσαν και τις καλοκαιρινές διακοπές τους στη Ρόδο.

Με την απαγόρευση των πολιτικών γάμων στη Λίνδο τα ζευγάρια με τους συνοδούς τους εκτιμάται πως θα ακυρώσουν και τις διακοπές τους στη Ρόδο ,αφού θα επιλέξουν άλλους τουριστικούς προορισμούς για το σκοπό αυτό όπως είναι η Σαντορίνη.

Πάντως ο κ. Χατζηδιάκος ,ο οποίος βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ρόδου κ.κ. Κύριλλο ,για να βρεθεί η «χρυσή» τομή που δεν θα προσβάλει τις αρχές και της αξίες της Εκκλησίας μας , επεξεργάζεται και την εναλλακτική πρόταση να κατασκευαστεί αποβάθρα στο λιμανάκι του Αγίου Παύλου ,για τη τέλεση πολιτικών γάμων και ήδη έδωσε εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες να προχωρήσουν στην υλοποίηση τους.

Σχόλια

  1. Ανώνυμος30/10/17 21:09

    Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στον Μητροπολίτη κ.κ.ΚΥΡΙΛΟ για την απόφαση του!
    Οι Εβραιομαμμονάδες που ζουν στα περίχωρα κλαίνε που έχασαν χρήματα.
    Αυτοί πουλάνε και τα κόκκαλα των προγόνων τους για το κέρδος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος31/10/17 09:00

    ΧΑΣΑΝΕ ΤΗΝ ΜΑΣΑ ΟΙ ΚΟΥΦΑΛΕΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΦΡΙΚΑΡΑΝΕ. ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ Ο ΚΥΡΙΛΟΣ ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΟΧΙ ΝΤΕΛΟ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ Ο ΦΟΡΤΗΓΑΝΤΖΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΠΑΡΓΟΥΜΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ. ΡΕ ΟΥΣΤ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *