ροή ειδήσεων

Τον Απρίλιο θα λειτουργήσει το νέο "Ήχος και Φως"



Τον Απρίλιο του 2018 αναμένεται να ανοίξει και πάλι τις πύλες του το «Ήχος και Φως» που θα λειτουργήσει ως χώρο αναψυχής και εκδηλώσεων. Μετά την έγκριση των μελετών, από το ΚΑΣ, έστω και με κάποιες τροποποιήσεις και το «πράσινο» φως που δόθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο , η κοινοπραξία που ανέλαβε την αξιοποίηση και εκμετάλλευση του ,προχωρά με γοργούς ρυθμούς τις παρεμβάσεις που πρέπει να ολοκληρωθούν , προκειμένου το «Ήχος καιΦως» να τεθεί σε λειτουργία από τον Απρίλιο του 2018.

Το «Ήχος και Φως» που παραμένει κλειστό για περίπου 10 χρόνια , σύντομα θα ξαναποκτήσει την παλιά του αίγλη και θα είναι ένας χώρος στο κέντρο της πόλης μας, προσβάσιμος για όλους τους Ροδίτες

Η κοινοπραξία «Στήριξις Τεχνική ΑΕ – Πάνου ΑΕΒΕ», εκμίσθωσε μετά από διαγωνισμό που έγινε από το δήμο Ρόδου το «Ήχος και Φως» και εξαιτίας της γραφειοκρατίας που επικρατεί αλλά και την εμπλοκή αρκετών υπηρεσιών, στην διαδικασία έγκρισης τωνμελετών και των αδειοδοτήσεων καθυστέρησε η επένδυση που πρόκειται να γίνει εδώ και περίπου έξι χρόνια.

Το ακίνητο παραχωρήθηκε στην κοινοπραξία για 25 χρόνια και η επένδυση που γίνεται , εκτιμάται πως θα αγγίξει το ποσό του 1.500.000 ευρώ. Ο δήμος Ρόδου εκτός από το ετήσιο μίσθωμα που θα εισπράττει θα λαμβάνει και ένα ποσοστό επί του τζίρου που θα έχει ο χώρος και όπως εκτιμάται στα ταμεία του θα βάλει περίπου 3.500.000 ευρώ.

Στόχος της κοινοπραξίας είναι ,ο δημοτικός ανθόκηπος στην πλατεία Ρίμινι να λειτουργεί ως χώρος πολιτισμού. Θα λειτουργεί επίσης και μια καφετέρια για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών. Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη. Το «Ήχος και Φως» σε λίγους μήνες θα αποτελεί και πάλι σημείο αναφοράς για το κέντρο της πόλης Ροδίων και στις προθέσεις στις κοινοπραξίας είναι να αναβιώσει το παλιό ηχόραμα με νέα δεδομένα, ενώ εκτός από την καφετέρια θα λειτουργήσει καιένα θεατράκι στο οποίο θα γίνονται κάποιες εκδηλώσεις. Οι μελέτες που έχουν συνταχθεί και υλοποιούνται σέβονται τον χώρο , τον χαρακτήρα και την ιστορία του , χωρίς να προβλέπονται «έκτροπα» που θα αλλοιώνουν την φυσιογνωμία του.

Τα σχέδια που έχει συντάξει η κοινοπραξία ,για το «Ήχος και Φως» είναι εντυπωσιακά καιμεγαλεπήβολα καθώς εκτός από του Ροδίτες, ο δημοτικός ανθόκηπος μετά την υλοποίησης τους θα αποτελεί σημείο αναφοράς και για τους επισκέπτες του νησιού μας. Σύμφωνα με τα σχέδια, ο δημοτικός κήπος θα μετατραπεί σε πολυχώρο πολιτισμού, που θα είναι προσβάσιμος για τους κατοίκους του νησιού αλλά και για τους Έλληνες και ξένους επισκέπτες του καθ΄όλη την διάρκεια του χρόνου.

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *