ροή ειδήσεων

Να δοθεί λύση τώρα για τους ανασφάλιστους εργαζόμενους



Το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου το τελευταίο διάστημα βρίσκεται σε επικοινωνία με εργαζόμενους που παραμένουν ανασφάλιστοι. Το ζήτημα προέκυψε αφού το ΙΚΑ δεν επιτρέπει σε εργοδότες με μεγάλες οφειλές στο ΙΚΑ να υποβάλουν ηλεκτρονικά την ΑΠΔ ώστε ασφαλιστούν οι εργαζόμενοι της επιχείρησης.

Το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου συζητά εδώ και μέρες με το Εργατικό Κέντρο Ρόδου διάφορες πρακτικές λύσεις για το θέμα. Σωματείο και ΕΚΡ πραγματοποίησαν μαζί παράσταση διαμαρτυρίας στο ΙΚΑ ενώ παράλληλα έστειλαν επιστολή (την οποία επισυνάπτουμε παρακάτω) στον Διοικητή του ΕΦΚΑ (ΙΚΑ) κ. Μπακαλέξη, την οποία κοινοποίησαν και στην Υπουργό Εργασίας κ. Αχτσιόγλου ώστε να δοθεί λύση στο πρόβλημα.

Το Σωματείο Ξεν/λων Ρόδου θα δώσει μάχη ώστε να σταματήσει αυτή η ομηρία των εργαζομένων και ζητά από όσους εργαζόμενους αντιμετωπίζουν αντίστοιχο πρόβλημα να επικοινωνήσουν άμεσα με το Σωματείο.

Τηλ. : 2241032220



------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΡΟΣ: Διοικητή ΕΦΚΑ

κ. Μπακαλέξη

ΚΟΙΝ/ΣΗ: Υπουργό Εργασίας

κ. Αχτσιόγλου



Θέμα: «Προβλήματα Εργαζομένων που παραμένουν ανασφάλιστοι λόγω μη υποβολής ΑΠΔ από εργοδότες με οφειλές στο ΙΚΑ. »



Κύριε Διοικητά,



Σας αναφέρουμε ότι καθημερινά γινόμαστε δέκτες παραπόνων και διαμαρτυριών από πολλούς εργαζόμενους οι οποίοι ενώ έχουν απασχοληθεί κανονικά σε ξενοδοχειακές και λοιπές επιχειρήσεις, για μεγάλο χρονικό διάστημα, δεν έχουν ασφάλιση επειδή οι εργοδότες τους οφείλουν μεγάλα ποσά στο ΙΚΑ και δεν τους δίδεται η δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής ΑΠΔ.

Το γεγονός αυτό δημιουργεί τεράστια προβλήματα στους εν λόγο εργαζόμενους, ιδιαίτερα με την λήξη της τουριστικής περιόδου, αφού όλοι αυτοί οι εργαζόμενοι δεν θα μπορέσουν να πάρουν επίδομα ανεργίας αλλά ούτε να θεωρήσουν τα βιβλιάρια ασθενείας τους, με αποτέλεσμα να μένουν ακάλυπτοι τόσο οι ίδιοι όσο και οι οικογένειες τους.

Το φαινόμενο στην περιοχή μας είναι ιδιαίτερα έντονο και αφορά εκατοντάδες εργαζόμενους που έχουν απασχοληθεί σε μεγάλες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις αλλά και σε λοιπά καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (εστιατόρια, καφετερίες, μπαρ κλπ).

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ρόδου και το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου διαμαρτύρονται έντονα για αυτήν την κατάσταση και ζητούν από εσάς να πάρετε όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να σταματήσει αυτή η ομηρία των εργαζομένων οι οποίο δεν φταίνε σε τίποτα για το γεγονός ότι οι εργοδότες τους είναι γνωστοί κακοπληρωτές και στους οποίους δεν φροντίσατε να επιβάλλετε όλες τις ποινές που προβλέπονται, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και το κλείσιμο των επιχειρήσεων τους, ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι εργαζόμενοι τους.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ρόδου και το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου δίνει καθημερινά μάχη για να προστατεύσει τους εργαζόμενους από την μαύρη και ανασφάλιστη εργασία για να μην φτάνουμε σε φαινόμενα όπως αυτό που σας καταγγείλαμε παραπάνω. Στην προσπάθεια μας αυτή δυστυχώς δεν βρίσκουμε αρωγό το ΙΚΑ, που είναι ο μονός ελεγκτικός μηχανισμός που δεν δέχεται την παρουσία συνδικαλιστικών στελεχών κατά την διενέργεια ελέγχων, σε αντίθεση με την υπηρεσία του ΣΕΠΕ.

Παρακαλούμε να δοθεί άμεσα μια λύση στο πρόβλημα με τους ανασφάλιστους εργαζόμενους που σας αναφέραμε, επιβάλλοντας όλες τις κυρώσεις που προβλέπονται για τους εργοδότες με την παράλληλη ασφάλιση των εργαζόμενων που δεν φταίνε σε τίποτα.



ΓΙΑ ΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑ/ΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΡΟΔΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝ/ΛΩΝ ΡΟΔΟΥ

Ο Πρόεδρος Ο Πρόεδρος

Χατζησάββας Σάββας Σταμούλης Αθανάσιος


Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *