ροή ειδήσεων

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ: Ένα Λαογραφικό Μουσείο που σίγουρα εντυπωσιάζει! Έγιναν χθες τα εγκαίνιά του



Είναι ίσως από τα ωραιότερα Λαογραφικά Μουσεία του νησιού μας. Ένα Λαογραφικό Μουσείο που φτιάχτηκε με πολύ μεράκι αλλά και αγάπη στην παράδοση του νησιού μας και ειδικότερα του Δημοτικού Διαμερίσματος Αρχαγγέλου.


Χθες, λοιπόν, έγιναν τα εγκαίνιά του, στη διάρκεια των οποίων παραβρέθηκε αρκετός κόσμος για να δει από κοντά την θαυμάσια δουλειά που έκανε ένας πολύ νέος άνθρωπος, ο Βασίλης Αναστόπουλος, ο οποίος, απ΄ ότι μάθαμε, από μικρός του άρεσε να συγκεντρώνει όποια αντικείμενα είχαν σχέση με την παράδοση του Αρχαγγέλου.


Και, τελικά, μόλις βρήκε την ευκαιρία και "ωρίμασε" η ιδέα του, τα συγκέντρωσε σ΄ αυτό το παλιό παραδοσιακό σπίτι, και τα στόλισε με την βοήθεια της Αναστασούλας Μπολή. Μάλιστα, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, υπάρχει σκέψη, στο άμεσο μέλλον να γίνει προσπάθεια για την έκδοση και κυκλοφορία παραδοσιακών τραγουδιών που αναμένεται να καλύψει επίσης ένα σημαντικό μέρος της παράδοσης και σ΄αυτό τον τομέα


Τα εγκαίνια του Μουσείου έκανε ο ίδιος ο Βασίλης Αναστόπουλος, με την καθηγήτριά του κυρία Τσαμπίκα Τσακίρη (πολύ σωστή και συγκινητική η ενέργειά του αυτή).


Από τα πολλά, πάντως, ευμενή σχόλια που έγιναν για τον νεαρό (που σπουδάζει), ξεχωρίσαμε ένα, το οποίο αναφέρει τα εξής:


Nostos Homes-Δύο καμαρικά σπίτια πρεσβευτές της Ελλάδας στον κόσμο Συγχαρητήρια! Δεν υπάρχουν λόγια για την ανεκτίμητη αυτή προσφορά στον Αρχάγγελο Ρόδου από ένα νέο χωριανό μας που αγαπάει την παράδοση του τόπου μας και σπουδάζει συγχρόνως σε έναν επιστημονικό κλάδο που σχετίζεται με την προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Μπράβο στο Βασίλη Αναστόπουλο που ανέβασε τον Αρχάγγελο ψηλά!












http://topika-nea.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *