ροή ειδήσεων

H Κως προωθεί την Ιπποκρατική Ιδέα στο εξωτερικό



Δύο σημαντικές εκδηλώσεις για την προώθηση της Ιπποκρατικής Ιδέας, με σημείο αναφοράς την Κω, έγιναν από τα Πανεπιστήμια της Βαρκελώνης και της Μάλαγα στην Ισπανία.

Στις ιατρικές σχολές των Πανεπιστημίων έγινε εγκατάσταση της προτομής του Ιπποκράτη και συμβολικά φυτεύτηκε ένα δενδρύλλιο πλατάνου.

Την Κω εκπροσώπησε ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Διεθνών Σχέσεων κ. Νίκος Κανταρζής, ο οποίος ήταν προσκεκλημένος των δύο εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

Ο κ. Κανταρζής στις επαφές που είχε με τις διοικήσεις των δύο πανεπιστημίων, προώθησε την ιδέα δημιουργίας Δικτύου με Πανεπιστήμια και Ιατρικές Σχολές για την ανάδειξη της Ιπποκρατικής Ιδέας και με σημείο αναφοράς την Κω.

Η προοπτική αυτή έγινε αποδεκτή, με ιδιαίτερη θέρμη, από τη διοίκηση των δύο εκπαιδευτικών ιδρυμάτων ενώ ανάλογες πρωτοβουλίες θα υπάρξουν από την πλευρά του Δήμου Κω και του κ. Κανταρζή με ιατρικές σχολές και άλλων ευρωπαϊκών πόλεων.

Οι εκδηλώσεις για τον Ιπποκράτη σε Βαρκελώνη και Μάλαγα έτυχαν σημαντικής προβολής από τα ΜΜΕ της Ισπανίας ενώ υπήρχαν και ιδιαίτερες αναφορές στην Κω.

Σημαντική ήταν η συνεισφορά του συμπατριώτη μας Νίκου Καστανού που δραστηριοποιείται στον τομέα της ιατρικής στην Ισπανία.


TornosNews.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *