ροή ειδήσεων

ΠΕΝΤΕ ΝΕΑ HOTSPOTS ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΓΙΑ 8.500 ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ


Γράφει ο Αντίοχος
Τελικά, τη βρήκε τη λύση η μνημονιακή-νεοταξίτικη συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου-Σόρος, για την μεγάλη αύξηση των λαθρομεταναστευτικών ροών στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου (Λέσβο, Χίο, Σάμο, Κω και Λέρο).


Και είναι η αναμενόμενη: στήνουν πέντε νέα hotspots (μάλλον από ένα σε κάθε νησί…), με χωρητικότητα 8.500, συνολικής δαπάνης 8,1 εκατομμυρίων ευρώ – λεφτά υπάρχουν!!!


Ιδού η σχετική πρόσκληση του υπουργείου Λαθρομετανάστευσης, με τίτλο «Δημιουργία Κέντρων Υποδοχής και Ταυτοποίησης για την καταγραφή τρίτων χωρών στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου».
«Η νέα δράση που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή (6.10.2018) αφορά στη δημιουργία – κατασκευή πέντε Κέντρων Υποδοχής και Ταυτοποίησης, για την καταγραφή πολιτών τρίτων χωρών στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου που δέχονται τις μεγαλύτερες προσφυγικές ροές και ειδικότερα σε Λέσβο, Χίο, Σάμο, Λέρο και Κω.


Στόχος της δράσης είναι η κατασκευή των βασικών υποδομών και εγκαταστάσεων των Κέντρων Υποδοχής και Ταυτοποίησης (Κ.Υ.Τ), προκειμένου να καταστούν ικανά για την παροχή υπηρεσιών καταγραφής και ταυτοποίησης και υπηρεσιών φιλοξενίας στους πρόσφυγες – μετανάστες που εισρέουν από τα θαλάσσια σύνορα της χώρας. Πιο συγκεκριμένα, οι εργασίες κατασκευής περιλαμβάνουν την κατασκευή εγκαταστάσεων, δικτύων, υποδομών και εξοπλισμού για τη λειτουργία των Κέντρων.


Ο συνολικός προϋπολογισμός και για τα 5 νησιά είναι 8,1 εκ. ευρώ και μέσα από τα hotspot προβλέπεται η δημιουργία 8.500 θέσεων φιλοξενίας, αριθμός που αντιστοιχεί στις ελάχιστες απαιτήσεις για τις συνθήκες υποδοχής που ορίζονται στο κεκτημένο της Ε.Ε. και των υφιστάμενων υποδομών υποδοχής και φιλοξενίας».

ΔΕΛΤΙΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *