ροή ειδήσεων

Εκτός ελέγχου η κατάσταση με την πώληση σκευασμάτων στην TV



Ανεξέλεγκτη είναι η κατάσταση σε ότι αφορά την πώληση σκευασμάτων μέσω τηλεόρασης για την υγεία ή τον καλλωπισμό.

Ο αντιπρόεδρος του ΕΣΡ Ροδόλφος Μορώνης έκρουσε τον κώδωνα του κινδνύνου ενημερώνοντας τα μέλη της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.


Αποκάλυψε συγκεκριμένα ότι πολλά από τα σκευάσματα που διατίθενται μέσω των τηλεπωλήσεων δεν έχουν έγκριση από τον Εθνικό Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ) και εξήγησε ότι το ΕΣΡ δεν μπορεί να κάνε τίποτα διότι δεν υπάρχει νομοθετικά πλαίσιο για να παρέμβει.

«Θα έπρεπε να υπάρξει νομοθεσία για να απαγορέψουμε την τηλεοπτική μετάδοση των σκευασμάτων αυτών» είπε ο κ. Μορώνης και υπογράμμισε ότι το ΕΣΡ μπορεί μόνο να κάνει συστάσεις ή οδηγίες που βέβαια δεν λαμβάνονται υπόψιν από τα τηλεοπτικά κανάλια.

Ο αντιπρόεδρος του ΕΣΡ αναφέρθηκε εξάλλου και στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Αν και δεν παρουσίασε χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση του, κατέστη σαφές ότι είναι πολύ δύσκολο να γίνει εντός του 2017 όπως είχε αρχικά εξαγγείλει η κυβέρνηση.

Ο κ. Μορώνης είπε ότι έχουν μείνει εκκρεμότητες ως προς την σχετική νομοθεσία και επανέλαβε ότι πρέπει πρώτα να ολοκληρωθούν το νομοθετικό πλαίσιο και στην συνέχεια να προκηρυχθεί ο διαγωνισμός.

«Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένας αριθμός προτάσεων οι οποίες συζητούνται σε επίπεδο νομικών συμβούλων. Θα πρέπει να ολοκληρωθεί η συζήτηση, να αποτυπωθούν στην νομοθεσία και στην συνέχεια να διαμορφώσουμε την προκύρηξη και να την εκδώσουμε» είπε ο κ. Μορώνης.

Βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας, πρόσθεσε, από την ώρα που θα δημοσιευθεί η προκήρυξη απαιτείται ένα διάστημα 45 ημερών που θα μείνει ανοικτός ο διαγωνισμός για να μπορέσουν οι ενδιαφερόμενοι να καταθέσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά και στην συνέχεια απαιτείται χρόνος για τον έλεγχο των δκαιολογητικών αυτών.

Το διάστημα αυτό, είπε, μειώθηκε σε 20 ημέρες στην προηγούμενη φάση και χρειάστηκαν και άλλες επτά ημέρες για την κατάθεση ενστάσεων.

Ο κ. Μορώνης είπε ότι το ΕΣΡ θα ζητήσει τη βοήθεια και άλλων ανεξάρτητων αρχών για να ολοκληρωθεί πιο γρήγορα η διαδικασία. Ωστόσο, εκτίμησε, δεν θα μείνουμε στο 20ημερο και θα πρέπει να πάρουμε και άλλο χρόνο.

«Έπειτα και από την εξέταση των ενστάσεων θα προχωρίσουμε στην δημοσίευση της προκήρυξης» κατέληξε.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *