ροή ειδήσεων

Η Γεννηματά "ξεγυμνώνει" την κυβέρνηση: Για κάθε 10 ευρώ που πληρώνει ο ελληνικός λαός, παίρνει αντίδωρο 1 ευρώ!



"Θα ήθελα να εκφράσω την οδύνη και την συμπαράστασή μου στους πληγέντες και τους ανθρώπους τους. Δεν είναι αυτή η εικόνα που αξίζει στην Ελλάδα του 21ου αιώνα" είπε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στην αρχή της ομιλίας της στη Βουλή για το κοινωνικό εισόδημα.

"Η προσπάθεια μετάβασης αυτών των ευθυνών είναι προσβολή στη μνήμη των θυμάτων" πρόσθεσε η κα Γεννηματά.

"Πρέπει να υπάρξουν έργα και όχι άλλα λόγια" είπε με νόημα στη συνέχεια.

"Εισοδηματικές ενισχύσεις... ναι, αλλά δεν αρκούν. Αντίστοιχη βοήθεια πρέπει να υπάρξει και στη Σύμη, με μείωση του ΦΠΑ στο νησί."

Δεν δίστασε, μάλιστα, να σχολιάσει και την στάση του υπουργό Οικονομικών, λέγοντας πως "δεν μπορώ να μην αναφερθώ στον κ. Τσακαλώτο. Περιμένουμε ακόμη την παραίτησή του για την μείωση του αφορολόγητου" .

"Έκοψε τις συντάξεις χηρείας, τα επιδόματα.... θεωρεί εύπορο ένα εισόδημα που είναι σχεδόν 1.000 ευρώ το μήνα" υπογράμμισε για τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος απουσίασε.

"Πως φτάσαμε στο φετινό πλεόνασμα; Έκανα 1.8 δισ. περικοπές σε συντάξεις και επιδόματα! Και τα μέτρα αυτά δεν αποδίδουν, καθώς οι πολίτες αδυνατούν να πληρώνουν. Από την υπερφορολόγηση και όχι από την Ανάπτυξη, πληρώνουμε" είπε αναφορικά με το υπερπλεόνασμα και συμπλήρωσε: "Είναι ανάγκη να υπάρξει αλλαγή πολιτικής στην χώρα."

"Για κάθε 10 ευρώ που πληρώνει ο ελληνικός λαός, παίρνει αντίδωρο 1 ευρώ" είπε αιχμηρά η Φώφη Γεννηματά για τον "μποναμά" της κυβέρνησης.

Η κα Γεννηματά αναφέρθηκε επίσης στις ζημιές της ΔΕΗ αλλά τις αυξήσεις των εισφορών στους συνταξιούχους "για να τους δοθεί, μόλις ένα τμήμα πίσω" .

"Ο εμπαιγμός της κυβέρνησης έχει κοντά ποδάρια... και θα το καταλάβετε αυτό στις επόμενες εθνικές εκλογές" επισήμανε αιχμηρά προς την κυβέρνηση.

Όπως είπε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αν η κυβέρνηση ήθελε να δώσει πραγματική ανάσα στους πολίτες, "τότε θα έπρεπε να δώσει ακόμη 653 εκατ. ευρώ που προτείναμε το προηγούμενο διάστημα. Για προγράμματα για τους ανέργους. Για την μείωση των έμμεσων φόρων στην παραγωγή, και φυσικά και να μη μείνει κανένα παιδί εκτός παιδικών σταθμών."

Τέλος, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε και στις εξελίξεις της Κεντροαριστεράς, στο πλήθος κόσμου που πήγε να ψηφίσει και τις εξελίξεις που τρέχουν πλέον για το νέο Φορέα. "Σήμερα για εμάς είναι μία μέρα. Δημιουργήθηκε η πρώτη μαζική κίνηση αντίστασης στον κατήφορο της κυβέρνησης. Δημιουργούμε το νέο ρεύμα, για να επιστρέψει η αξιοπρέπεια στις Ελληνίδες και τους Έλληνες."

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *