ροή ειδήσεων

Ρόδος: Σύλληψη 10χρονης και 13χρονης που εμπλέκονται σε υπόθεση κλοπή 25.000 ευρώ!



Ελεύθερες χωρίς όρους αφέθηκαν μετά την απολογία τους, με σύμφωνη γνώμη και εισαγγελέα και ανακριτή δύο ανήλικες Ρομά ηλικίας 10 και 13 ετών οι οποίες φέρονται να εμπλέκονται μαζί με ομόφυλους τους σε υπόθεση κλοπής ποσού 25.000 ευρώ από ξενοδοχείο της Ρόδου.


Οι δύο ανήλικες Ρομά εντοπίστηκαν το πρωί της Τρίτης (21/11) στην πόλη της Ρόδου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας, καθώς σε βάρος τους εκκρεμούσαν ξεχωριστά εντάλματα βιαίας προσαγωγής της Ανακρίτριας Πρωτοδικών Ρόδου για διακεκριμένη κλοπή.


Ειδικότερα, οι ανήλικες κατηγορούνται ότι την 28/10/2017 διέπραξαν διακεκριμένη κλοπή χρημάτων, μαζί με άλλους δράστες, από χώρο που διέμενε 67χρονος.

Για την ίδια υπόθεση είχαν συλληφθεί επίσης οι μητέρες των δύο ανήλικων κοριτσιών που απολογήθηκαν την Τρίτη (21/11), ηλικίας 25 και 35 ετών αντίστοιχα ο 11χρονος γιος της 35χρονης και ένας ακόμη ανήλικος ηλικίας 17 ετών. Όλοι μετά τις απολογίες τους αφέθηκαν ελεύθεροι, με τον 17χρονο να πρέπει να εμφανίζεται δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους.

Σε ότι αφορά την 35χρονη και την 25χρονη αφέθηκαν και αυτές ελεύθερες με το περιοριστικό όρο της εμφάνισης τους τρεις φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους.

Για την ίδια υπόθεση είχαν συλληφθεί την 28/10/2017 το απόγευμα δυο οι νεαροί ηλικίας 11 και 17 ετών, ενώ η σχηματισθείσα δικογραφία περιλαμβάνει και μια 15χρονη συνεργό των συλληφθέντων.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας βρέθηκε μέρος των αφαιρεθέντων χρημάτων, περίπου 7.000 ευρώ, και αφού κατασχέθηκε αποδόθηκε στον δικαιούχο.

Σύμφωνα με πληροφορίες και οι δύο ενήλικες γυναίκες απολογούμενες αρνήθηκαν τα όσα τους καταλογίζονται και δήλωσαν πως πράγματι βρίσκονταν στο ξενοδοχείο του 67χρονου στην Παλιά Πόλη όπου και εργάζονταν στο επάνω όροφο πλένοντας χαλιά και παπλώματα. Στο ισόγειο βρίσκονταν οι ανήλικοι και ένας ομόφυλος τους που έπαιζε τουμπερλέκι.

Σύμφωνα πάντα με τις δύο γυναίκες, ο 67χρονος φέρεται να έδωσε από 10 ευρώ στα ανήλικα για να αφαιρέσουν τα χρήματα και λίγη ώρα αργότερα τις φώναξαν για να φύγουν. Οι Ρομά είπαν πως στην επιστροφή για τον καταυλισμό ενημερώθηκαν για το τι είχε γίνει, χωρίς όμως οι ίδιες να έχουν τη παραμικρή ανάμιξη.
newsbomb.gr
Πηγή: rodiaki.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *