ροή ειδήσεων

Τρόμος στη Νέα Υόρκη - Φορτηγό παρέσυρε ποδηλάτες -Οκτώ νεκροί και 15 τραυματίες



Οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 12 τραυματίστηκαν στη σημερινή επίθεση στο νότιο Μανχάταν, ανακοίνωσε ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο, κάνοντας λόγο για μια "ιδιαίτερα θρασύδειλη τρομοκρατική ενέργεια".

Νωρίτερα, η αστυνομία της Νέας Υόρκης επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν νεκροί από την επίθεση που πραγματοποιήθηκε με μικρό φορτηγό στη Νέα Υόρκη, ανακοινώνοντας ταυτόχρονα ότι μεγάλος αριθμός ανθρώπων τραυματίστηκε.

Αρκετά τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ο δράστης της επίθεσης φώναξε "Αλλάχου Ακμπάρ".

Σύμφωνα με την ενημέρωση της αστυνομίας, ένα όχημα μπήκε σε πεζόδρομο/ ποδηλατόδρομο στον αυτοκινητόδρομο West St. στο Lower Manhattan λίγα λεπτά μετά τις 15:00. Στην πορεία του το όχημα χτύπησε και παρέσυρε πολλούς ανθρώπους, με την αστυνομία να κάνει λόγο για "αρκετούς νεκρούς και πολλούς τραυματίες".

Το φορτηγό συνέχισε την πορεία του μέχρι που συγκρούστηκε με σχολικό λεωφορείο. Στη συνέχεια ένα άτομο βγήκε από το όχημα, κρατώντας απομιµήσεις πυροβόλων όπλων. Αστυνομικοί τον πυροβόλησαν και ο ύποπτος βρίσκεται υπό κράτηση, καταλήγει η ενημέρωση της αστυνομίας.




Ένας 29χρονος οπλισμένος με δύο όπλα ο δράστης της επίθεσης

Ο δράστης της επίθεσης στο νότιο Μανχάταν ήταν ένας 29χρονος άνδρας, οπλισμένος με ένα αεροβόλο και ένα όπλο από αυτά που χρησιμοποιούνται στο παιχνίδι του πέιντμπολ, ανακοίνωσε η αστυνομία της Νέας Υόρκης.

Ο ύποπτος πυροβολήσε στην κοιλιακή χώρα από έναν ένστολο αστυνομικό και συνελήφθη. Ο αρχηγός της αστυνομίας διευκρίνισε ότι οι αρχές δεν θα αποκαλύψουν προς το παρόν την ταυτότητα του δράστη.

Το φορτηγάκι που οδηγούσε ο 29χρονος, αφού παρέσυρε πεζούς και ποδηλάτες, συγκρούστηκε με ένα σχολικό λεωφορείο, τραυματίζοντας δύο παιδιά και δύο ενήλικες που επέβαιναν σε αυτό. Η "δήλωση" που έκανε ο ύποπτος βγαίνοντας, αμέσως μετά, από το όχημά του "συνάδει" με τρομοκρατική επίθεση, πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο είπε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις που να υποδηλώνουν ότι υπάρχει μια ευρύτερη συνωμοσία ή ένα ευρύτερο σχέδιο επίθεσης.

Δήμαρχος Νέας Υόρκης: "Δεν θα τους αφήσουμε να νικήσουν"

"Με βάση τις πληροφορίες που έχουμε συγκεντρώσει μέχρι τώρα αυτή είναι μια θρασύδειλη τρομοκρατική επίθεση με στόχο αθώους πολίτες που δεν είχαν ιδέα τι θα συμβεί", ανέφερε ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Bill de Blasio στις πρώτες δηλώσεις του στον Τύπο μαζί με τον κυβερνήτη Cuomo.

Επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν οκτώ νεκροί και 12 τραυματίες από την επίθεση. "Γνωρίζουμε ότι η επίθεση αυτή είχε στόχο να λυγίσει τη θέληση μας, αλλά οι κάτοικοι της Νέας Υόρκης είναι δυνατοί δεν θα μας λυγίσουν ποτέ.. Έχουμε ζήσει και έχουμε πολεμήσει στο παρελθόν τον πόνο, θα προχωρήσουμε μαζί, δεν θα τους αφήσουμε να νικήσουν", δήλωσε ο de Blasio. "Αν αλλάξουμε τις ζωές μας θα νικήσουν αυτοί", υπογράμμισε.

"Δεν υπάρχει απειλή", ωστόσο οι έρευνες συνεχίζονται. "Δεν υπάρχει λόγος να φοβόμαστε – θα δείτε περισσότερες δυνάμεις ασφαλείας στους δρόμους αλλά αυτό είναι για την ασφάλεια όλων μας. Θα υπάρξει δικαιοσύνη".


Τραμπ: Μία ακόμη επίθεση από ένα πολύ άρρωστο κι ανισόρροπο άτομο

"Στη Νέα Υόρκη, φαίνεται σαν μία ακόμη επίθεση από ένα πολύ άρρωστο κι ανισόρροπο άτομο", σχολίασε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

"Οι δυνάμεις της τάξης εξετάζουν προσεκτικά το ζήτημα. Όχι στις ΗΠΑ!" πρόσθεσε ο ίδιος.


Νωρίτερα, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι η περιοχή κοντά στον αυτοκινητόδρομο West Side και την Chambers Street, όπου βρίσκονται το Stuyvesant High School και το Borough of Manhattan Community College, έχει αποκλειστεί. Η αστυνομία έκλεισε επίσης ορισμένα σημεία του αυτοκινητοδρόμου West Side Highway και του FDR Drive.

Το επεισόδιο έληξε περίπου μία ώρα αργότερα. "Δεν υπάρχει ενεργή απειλή", σύμφωνα με ένα μήνυμα που αναρτήθηκε στο Twitter από έναν εκπρόσωπο του δήμου.

Αυτόπτες μάρτυρες που μίλησαν στην εφημερίδα New York Times έκαναν λόγο για σκηνές πανικού. "Θεέ μου! Ένα αυτοκίνητο παρέσυρε δύο ανθρώπους και συγκρούστηκε με ένα σχολικό λεωφορείο. Βλέπω δύο πτώματα και κατεστραμμένα ποδήλατα στο οδόστρωμα" έγραψε ένας χρήστης του Twitter.

Μια 14χρονη μαθήτρια του Λυκείου Στίβεσαντ που βρίσκεται πολύ κοντά στο σημείο, είπε ότι ο ύποπτος κρατούσε δύο όπλα. "Νομίζαμε ότι είχε σχέση με το Χάλογουιν. Άρχισε να τρέχει στον δρόμο. Ήταν και ένας δεύτερος άνδρας με πράσινο πουκάμισο που τον κυνηγούσε. Άκουσα τέσσερις με έξι πυροβολισμούς. Όλοι άρχισαν να τρέχουν" αφηγήθηκε.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ενημερώθηκε για την επίθεση, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *