ροή ειδήσεων

Εκλογές Κεντροαριστεράς: 155.560 οι ψηφοφόροι -Στο 27% η αποχή



Η συμμετοχή είναι το κρίσιμο στοιχείο και αυτής της Κυριακής. Το πόσοι από τους 214 χιλιάδες ψηφοφόρους του πρώτου γύρου θα ξαναπάνε στις κάλπες θα καθορίσει και το αποτέλεσμα αλλά και την εικόνα του εγχειρήματος συνολικά. Φώφη Γεννηματά και Νίκος Ανδρουλάκης πραγματοποίησαν πλήθος τηλεφωνικών επαφών και συναντήσεων αναζητώντας συμμάχους στην προσπάθεια τους να ενισχύουν την εκλογική τους δυναμική.

Ψήφισαν 154.317 πολίτες στην Ελλάδα και 1.253 στο εξωτερικό, στο σύνολο 155.560 ενώ η αποχή σε σχέση με όσους ψήφισαν την περασμένη Κυριακή ήταν 27%.

Στην τελική καταμέτρηση των ψήφων εκτιμάται ότι ο αριθμός των ψηφισάντων θα αγγίξει τις 160.000. Υπενθυμίζεται ότι στον α’ γύρο ψήφισαν 212.000 πολίτες.

Ο κ. Αλιβιζάτος συνέκρινε μάλιστα την πτώση κατά 27% της συμμετοχής στο 2ο γύρο για τον νέο φορέα, με τις αντίστοιχες εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ, που -όπως είπε- είχαν πτώση συμμετοχής στο 2ο γύρο κατά 29%.

Έως τις 21:30 θα υπάρχει ασφαλές αποτέλεσμα για το ποιος εκ των Φώφη Γεννηματά και Νίκου Ανδρουλάκη θα είναι επικεφαλής του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς.

Νωρίτερα, περί τους 140.000 πολίτες είχαν ψηφίσει έως τις 18:45 το μεσημέρι της Κυριακής ενώ η αποχή σε σχέση με όσους ψήφισαν την περασμένη Κυριακή υπολογίζεται στο 20%, ενώ πιο πριν, περί τους 130.000 πολίτες είχαν ψηφίσει έως τις 17:30 το μεσημέρι της Κυριακής.

Με πληροφορίες από tovima.gr -Ρεπορτάζ: Δημήτρης Χόνδρος

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *