ροή ειδήσεων

ΠΡΟΣΟΧΗ : Εκπνέει στις 30 Νοεμβρίου η προθεσμία για έκδοση ΑΕΠΟ στις τουριστικές επιχειρήσεις

Θα ανακληθούν βάσει νόμου τα Ειδικά Σήματα Λειτουργίας



Λήγει στις 30 Νοεμβρίου η προθεσμία υποβολής αιτήματος για έκδοση ΑΕΠΟ από τις υπόχρεες τουριστικές επιχειρήσεις, υπενθυμίζει η Γενική Γραμματεία Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης με νέα επιστολή στους αρμόδιους φορείς.

H Γενική Γραμματεία Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, για μία ακόμη φορά και μετά από διαδοχικές παρατάσεις που έχουν δοθεί, καλεί τις υπόχρεες τουριστικές επιχειρήσεις να προχωρήσουν στην κατάθεση αιτήματος για την έκδοση Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) έως τις 30 Νοεμβρίου 2017.

Διαφορετικά, όπως τονίζεται στην επιστολή, η άπρακτη παρέλευση της τετράμηνης προθεσμίας με καταληκτική ημερομηνία την 30η Νοεμβρίου, γεννά υποχρέωση της υπηρεσίας που χορήγησε το Ειδικό Σήμα Λειτουργίας, βάσει νόμου, να το ανακαλέσει άμεσα.

Πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά υπενθυμιστική επιστολή της Γενικής Γραμματείας Τουριστικής Ανάπτυξης σε συνέχεια αυτών της 14ης Σεπτεμβρίου και 7ης Νοεμβρίου, προς τους αρμόδιους φορείς.

Η υποχρέωση αυτή αφορά υφιστάμενα κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα της παρ.2 του ν.4276/2014 (Α’155) όπου συμπεριλαμβάνονται και τα κάμπινγκ και οι επιχειρήσεις ιαματικού τουρισμού.

Τονίζεται ότι έχουν δοθεί διαδοχικές παρατάσεις εξαντλώντας όλα τα περιθώρια, ώστε οι υπόχρεες επιχειρήσεις να καταθέσουν το αίτημα έκδοσης ΑΕΠΟ προς την αρμόδια περιβαλλοντική αρχή και επομένως να έχουν το δικαίωμα ένταξης στην ευνοϊκή ρύθμιση των δύο ετών, προκειμένου να συνεχίσουν να λειτουργούν και να μη λήξει το Ειδικό Σήμα Λειτουργίας τους.

ΠΗΓΗ WWW.MONEY-TOURISM.GR

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *