επικαιρότητα

Θέρμανση με κλιματιστικό το χειμώνα. Ποιες παθήσεις επιδεινώνει και ποια είναι η ιδανική θερμοκρασίαΗ αποκλειστική ψύξη ή θέρμανση του χώρου από κλιματιστικό, μπορεί να ευθύνεται για πονοκεφάλους, ζαλάδες και άλλες παθήσεις.
Ιδιαίτερα το χειμώνα, ακόμη και οι αλλεργίες επιδεινώνονται λόγω της ατμόσφαιρας που δημιουργείται.
Σύμφωνα με γαλλική μελέτη, όσοι εργαζόμενοι δουλεύουν σε χώρους που θερμαίνονται από κλιματιστικό, παρουσιάζουν διπλάσιες πιθανότητες να αναπτύξουν λοιμώξεις και άλλες παθήσεις του αναπνευστικού, συγκριτικά με εργαζόμενους σε χώρους που χρησιμοποιείται καλοριφέρ ή θερμοπομπός.
Άλλες παθήσεις που εκδηλώνονται ή επιδεινώνονται είναι ο βήχας και η δύσπνοια, καθώς ο αέρας που εξέρχεται από το κλιματιστικό μπορεί να ζεσταίνει, αλλά παράλληλα ξηραίνει την ατμόσφαιρα.
Η χρήση κλιματιστικού συνδέεται και με ρινικά προβλήματα, όπως και με τη βρογχίτιδα.
Ο ελλιπής καθαρισμός σε συνδυασμό με τη ξηρό κλίμα που δημιουργεί, ευνοεί την ανάπτυξη μικροοργανισμών που προκαλούν ερεθισμούς και λοιμώξεις, όπως η επιπεφυκίτιδα.
Σε άλλες περιπτώσεις έχει παρατηρηθεί τσούξιμο στα μάτια, λόγω της ξηρότητας, ιδίως όταν χρησιμοποιούνται φακοί επαφής.


Σύμφωνα με γαλλική μελέτη, όσοι εργαζόμενοι δουλεύουν σε χώρους που θερμαίνονται από κλιματιστικό, παρουσιάζουν διπλάσιες πιθανότητες να αναπτύξουν λοιμώξεις και άλλες παθήσεις του αναπνευστικού.

Πέρα από τον σωστό καθαρισμό, θα πρέπει να δοθεί προσοχή και στη θερμοκρασία που επιλέγεται.
Η διαφορά με τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος, δεν πρέπει να ξεπερνά τους 10 βαθμούς.
Δηλαδή αν έξω έχει 12 βαθμούς Κελσίου, το κλιματιστικό πρέπει να είναι ρυθμισμένο στους 20-22 βαθμούς, που είναι και η προτεινόμενη θερμοκρασία για τους χειμερινούς μήνες.
Αν η διαφορά είναι μεγαλύτερη, τότε το σώμα δυσκολεύεται να προσαρμοστεί στις συνθήκες του εξωτερικού χώρου.
Προσοχή στην καθαριότητα. Η παραμέληση της αλλαγής των φίλτρων των κλιματιστικών, εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία ιδιαίτερα όσων πάσχουν από αλλεργίες, ρινίτιδες, ωτίτιδες ή ιγμορίτιδες.
Οι ειδικοί προτείνουν σε όσους υποφέρουν από χρόνια ιγμορίτιδα να μην παραμένουν για περισσότερο από μισή ώρα σε χώρους που κλιματίζονται.

valueforlife

Σχόλια

παράπονα Ρόδου

Δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διάδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

S M S

Αναγνώστης: Καλησπέρα στην ομάδα και χρονια πολλά... αναρωτιέμαι γιατί τα φώτα από Ρόδο προς Ιαλυσό είναι σβηστά τοσες νυχτες τώρα... υπάρχει κάποιο πρόβλημα;;; Γιατί με την αποψινή νεροποντή η οδήγηση ήταν πολύ πιο δύσκολη σε θεοσκότεινο δρόμο άρα και επικίνδυνη!!!

M M S

M M S

διαφημιστείτε εδώ

διαφημιστείτε εδώ
οικονομικά & αποδοτικά