ροή ειδήσεων

Επιχειρηματίας της Μυκόνου στο υπερταχύπλοο με τα ναρκωτικά



Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την υπόθεση με το υπερταχύπλοο σκάφος και τη μεταφορά ναρκωτικών, το οποίο εντοπίστηκε έπειτα από γιγαντιαία επιχείρηση του Λιμενικού.

Όπως γράφει η «Καθημερινή» με δύο ακόμα απόπειρες μεταφοράς μεγάλων ποσοτήτων χασίς από την Αλβανία στην Ιταλία με ταχύπλοα σκάφη και την έρευνα για την εξάρθρωση του κυκλώματος «Χαμπιλάι», που προκάλεσε κραδασμούς στην κυβέρνηση του Έντι Ράμα, συνδέουν οι αξιωματικοί του Λιμενικού τους πρωταγωνιστές της κινηματογραφικής καταδίωξης -το Σάββατο- σε Ιόνιο και Αιγαίο Πέλαγος.

Για ανάμειξη στην υπόθεση συνελήφθησαν 11 άτομα. Πρόκειται για 6 Αλβανούς, δύο Ιταλούς, έναν Βούλγαρο και δύο Έλληνες υπηκόους. Κατασχέθηκαν 1,6 τόνοι χασίς και δύο φουσκωτά ταχύπλοα που είχαν το ένα τρεις και το άλλο τέσσερις κινητήρες 350 ίππων το καθένα.

Η καταδίωξη ξεκίνησε λίγο μετά τον απόπλου του σκάφους από την Αλβανία και ολοκληρώθηκε μεταξύ Μακρονήσου και Τζιας, όπου οι κομάντο του Λιμενικού, με βολές από ελικόπτερο, κατάφεραν να ακινητοποιήσουν το ταχύπλοο. Το πλήρωμά του, δύο Αλβανοί και ένας Ιταλός συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω, ενώ σε παράλληλες επιχειρήσεις στην Αττική εντοπίστηκαν ακόμα οκτώ μέλη του κυκλώματος.

Μεταξύ αυτών, ένας 63χρονος επιχειρηματίας της Μυκόνου, ο οποίος εμφανίζεται να έχει στην ιδιοκτησία του ένα εστιατόριο στο «Νησί των Ανέμων» και τουλάχιστον τρία από τα «υπερταχύπλοα» που χρησιμοποιούνταν για τη μεταφορά των ναρκωτικών.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα μετά τον εντοπισμό του σκάφους με τον 1,6 τόνο χασίς, ο 63χρονος εγκατέλειψε το διαμέρισμά του στη Γλυφάδα και βρήκε προσωρινό καταφύγιο σε δωμάτιο ξενοδοχείου, όπου τελικά συνελήφθη το βράδυ της Κυριακής. Κατά πληροφορίες, κάποια από τα σκάφη ήταν νηολογημένα σε εταιρείες που είχε συστήσει στην Αττική, ενώ ένα απ’ αυτά είχε σημαία Ολλανδίας. Στο αυτοκίνητό του οι άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών του Λιμενικού βρήκαν κούτες με έγγραφα που ο 63χρονος πρόλαβε να πάρει μαζί του. Ο ίδιος, πάντως, αμέσως μετά τη σύλληψή του φέρεται να δήλωσε άγνοια για τα ναρκωτικά και να εμφάνισε ιδιωτικό συμφωνητικό, που βεβαίωνε ότι είχε προσωρινά παραχωρήσει το σκάφος σε τρίτο πρόσωπο.

Σύμφωνα με πηγές της εφημερίδας, το ταχύπλοο θα ξεφόρτωνε το χασίς στην Τουρκία, απ’ όπου -σύμφωνα με μια εκδοχή- θα παραλάμβανε ηρωίνη για να τη μεταφέρει στην Αλβανία.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *