επικαιρότητα

Τον Πρωθυπουργό θέλουν να δουν οι δήμαρχοι της ΔωδεκανήσουΣυνάντηση με τον Πρωθυπουργό, τόσο για το θέμα της διατήρησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, όσο και για το νέο φόρο διανυκτέρευσης στα τουριστικά καταλύματα, ζητούν οι δήμαρχοι της Δωδεκανήσου.
Οι δήμαρχοι χαρακτηρίζουν ολέθρια επιλογή, εις βάρος των νησιών μας και της τοπικής οικονομίας, την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ και την επιβολή ενός φόρου διανυκτέρευσης σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια.
Αναγνωρίζουν τις δύσκολες δημοσιονομικές συνθήκες, θεωρούν όμως ότι το κόστος από τη διατήρηση των μειωμένων συντελεστών στα νησιά μας είναι ελάχιστο στον κρατικό προϋπολογισμό.
Θεωρούν ότι με την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ και τις νέες φορολογικές επιβαρύνσεις στον τουρισμό, θα υπάρξουν οι εξής αρνητικές συνέπειες:
– Αύξηση του κόστους μεταφοράς αγαθών και πρώτων υλών και παρεχομένων υπηρεσιών, που θα μεταφραστεί σε αύξηση του κόστους ζωής και μείωση της κατανάλωσης
– Μείωση της ανταγωνιστικότητας του τουρισμού μας
– Κλείσιμο επιχειρήσεων, ιδιαίτερα των μικρών
– Ερημοποίηση των μικρών νησιών του Αιγαίου.
Αισιόδοξος για το θέμα του ΦΠΑ, εμφανίστηκε ο βουλευτής Δωδεκανήσου, Ηλίας Καματερός.
Αναφερόμενος στην κίνηση των δημάρχων είπε πως «όποια φωνή προστίθεται στην προσπάθεια για τη διατήρηση των μειωμένων συντελεστών, κάνει καλό και δυναμώνει τον αγώνα της κυβέρνησης».
Πρόσθεσε πάντως ότι κάποια στιγμή θα πρέπει να συζητήσουμε και επί της ουσίας το θέμα, στο πλαίσιο της νησιωτικότητας.
«Το τροπάρι της παράτασης, είπε, δυστυχώς έχει κοντά ποδάρια. Οι δανειστές κάποια στιγμή θα πουν όχι».

ert

Σχόλια

παράπονα Ρόδου

Δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διάδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

S M S

Αναγνώστης: αγαπητό παράπονο .ενα ωραίο κόλπο ετοιμάζουν να μας κανουν .θα ανοιχουν ολα τα μαγαζιά και οι επιχειρήσεις και τα πάντα εκτος απο τους τουρίστες ετσι ώστε οτι λεφτα εχει ο ελληνας να τα φαει το καλοκαίρι και μετα στις 14 Οκτωβρίου στο δεύτερο κυμα του ιου να μην εχει να φαει ο ελληνας .

M M S

M M S

διαφημιστείτε εδώ

διαφημιστείτε εδώ
οικονομικά & αποδοτικά