ροή ειδήσεων

Μαθητικά συμβούλια των ΕΠΑΛ Ρόδου - Τοποθέτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο



ΜΑΘΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ 1o ΕΠΑΛ - 2ο ΕΠΑΛ - Εσπ.ΕΠΑΛ ΡΟΔΟΥ

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ στο Περιφερειακό Συμβούλιο στις 04-11-2017

Χιλιάδες μαθητές και μαθήτριες βγήκαμε στους δρόμους πανελλαδικά για να διεκδικήσουμε τη ζωή και το σχολείο που μας αξίζει, κόντρα σ’ αυτά που βιώνουμε εμείς και οι οικογένειές μας καθημερινά! Τα όνειρά μας για το μέλλον, έχουν μετατραπεί σε εφιάλτες!

Κάθε σχολική χρονιά αγχωνόμαστε για την επόμενη! Θα έχουμε σχολείο κοντά στον τόπο κατοικίας μας; Θα καταργηθούν τομείς και τμήματα; Θα επαναλειτουργήσουν σε όσα σχολεία καταργήθηκαν; Θα έχουμε δασκάλους, καθηγητές και βιβλία; Θα έχουμε υλικά, εργαλεία και αναλώσιμα για τα μαθήματά μας; Θα έχουμε σύγχρονα εργαστήρια και υποδομές; Θα μπορούμε να ολοκληρώνουμε το σχολείο από την εγγραφή μας στην Α τάξη μέχρι και την Γ τάξη (Δ τάξη, Εσπερινά) στην ειδικότητα που επιθυμούμε; Γιατί τιμωρούν τους απόφοιτους των ΕΠΛ, ΤΕΛ, ΤΕΕ και ΕΠΑΛ του 2013, αποκλείοντάς τους από τις εγγραφές στην Γ τάξη ειδικότητας των ΕΠΑΛ του 2016; Δεν είμαστε ισότιμοι;

Πριν την νέα σχολική χρονιά, το Υπουργείο ανακοίνωσε την Κατάργηση των Πανελλαδικών εξετάσεων, για να καταλήξει μετά από λίγο ότι θα γίνονται διπλές Πανελλαδικές, μπήκαν περιορισμοί και ποσοστώσεις στην εισαγωγή σε ΑΕΙ/ΤΕΙ στα ΕΠΑΛ, κ.α. Εξοντώνουν εμάς και τους γονείς σε συνεχείς εξετάσεις, σε φροντιστήρια, αφού αδιαφορούν για την ενισχυτική διδασκαλία σε όλους τους μαθητές που έχουν ανάγκη!

Οι γονείς μας βιώνουν τις ανησυχίες μας. Κάθε νέα σχολική χρονιά αγωνιούν αν θα καταφέρουν να αγοράσουν τα σχολικά είδη, αν θα καταφέρουν να μας στείλουν σε φροντιστήρια (ξένων γλωσσών, πανελλαδικών μαθημάτων), κ.α. Όμως, εμείς βλέπουμε τους μισθούς τους να μειώνονται, οι φόροι να αυξάνονται, τα σπίτια μας να κινδυνεύουν από πλειστηριασμούς! Στην Ελλάδα του 2017 υπάρχουν συμμαθητές μας που λιποθυμούν από την πείνα μέσα στα σχολεία.

Η κατάσταση είναι ακόμα χειρότερη όταν βγαίνουμε στην αγορά εργασίας! Θέλουμε να βοηθήσουμε οικονομικά τις οικογένειές μας, να δουλέψουμε! Δυστυχώς, εδώ και χρόνια στις ειδικότητές μας δεν υπάρχουν Επαγγελματικά Δικαιώματα! Κι όμως, φρόντισε το Υπουργείο μέσα στα σχολεία μας να εφαρμοστεί η Μαθητεία των 300€, για να απορροφήσουν τα κονδύλια του ΕΣΠΑ. Δεν θέλουμε να γίνουμε σκλάβοι. Γνωρίζουμε πως χρησιμοποιείται η Μαθητεία στα Ξενοδοχεία, στις τουριστικές επιχειρήσεις!

Όμως, πίσω από όλα αυτά τα προβλήματα υπάρχουν αιτίες και υπεύθυνοι. Είναι οι κυβερνητικές πολιτικές που έχουν εφαρμοστεί όλα αυτά τα χρόνια. Από τη Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ, τις συγκυβερνήσεις τους, μέχρι και την σημερινή ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Μας μιλάνε για τα οφέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, ενώ οι μισθοί και οι συντάξεις των γονιών μας έχουν μετατραπεί σε επιδόματα φτώχιας … ότι είμαστε στην πρώτη θέση μετά τις ΗΠΑ για τις αμυντικές δαπάνες ενώ στις δαπάνες για την Παιδεία, την Υγεία είμαστε στην τελευταία (Ε.Ε.)!

Δεν επαρκεί ο χρόνος για να μιλήσουμε γι’ αυτά που βιώνουμε εμείς και οι οικογένειές μας. Αγωνιζόμαστε όμως από κοινού με γονείς και εκπαιδευτικούς για να επιλυθούν με παρεμβάσεις στους αρμόδιους φορείς (Κυβέρνηση, Υπουργείο) για τη ζωή και το σχολείο που μας αξίζει στην Ελλάδα του 2017, των επιτευγμάτων της τεχνολογίας, κ.α.

Ζητάμε από το Περιφερειακό Συμβούλιο:

· Έμπρακτα να αποδεχθεί το Κοινό Πλαίσιο Αιτημάτων των μαθητών, όπως αυτό διαμορφώθηκε από τις Γενικές μας Συνελεύσεις, για ένα σχολείο που θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει!

· Να ασκήσει κάθε πίεση προς την Κυβέρνηση και τους αρμόδιους φορείς για τα αιτήματά μας.

· Να πραγματοποιηθεί συνάντηση-σύσκεψη με τους επικεφαλείς των περιφερειακών παρατάξεων τους εκπροσώπους των Μ.Σ. και την ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, για να συζητηθούν τα άμεσα μέτρα και παρεμβάσεις της Περιφέρειας στα σχολεία μας.


Ο Πρόεδρος 1ου ΕΠΑΛ Ρόδου Κορκίδας Μιχαήλ

Ο Πρόεδρος 2ου ΕΠΑΛ Ρόδου Κουζουκάκης Εμμανουήλ

Ο Πρόεδρος Εσπ. ΕΠΑΛ Ρόδου Μισσός Μιχαήλ

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *