ροή ειδήσεων

Το ΒΙΝΤΕΟ από τον Α.Τσίπρα για την μεσαία τάξη! Δεν έχουμε δει ακόμα τίποτα



Ένα απίστευτο βίντεο για κοινωνικό μέρισμα φτώχειας που θα μοιράζει το κράτος, κάνοντας ανακατανομή του πλούτου, έβγαλε η κυβέρνηση.

Σε αυτό παρουσιάζονται, η μεσαία τάξη ως «επιχειρηματίες με πούρο» και στην αντίπερα όχθη οι φτωχοί και φτωχοποιημένοι, από την κυβερνητική πολιτική, Έλληνες.

Στο διάρκειας 112 δευτερολέπτων βίντεο ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίζεται να προετοιμάζει το διάγγελμα που εκφώνησε στις 13 Νοεμβρίου.

Το βίντεο ξεκινά με κοντινό στα πορτοφόλια δύο ηλικιωμένων που έχουν λίγα και λιγότερα και συνεχίζεται με υπονοούμενα για όσους «έχουν πάρα πολλά».

Στο σημείο αυτό ο σκηνοθέτης και ο μοντέρ του βίντεο έχουν επιλέξει ως πλάνα ένα πούρο.

Η επόμενη σκηνή δείχνει μια κλειστή σκοτεινή πόρτα και ένα χέρι που προσπαθεί και τελικά καταφέρνει να την ανοίξει, εννοώντας το Κράτος, το οποίο, για να χτυπήσει δήθεν την «φοροδιαφυγή», θα «μπουκάρει» στα σπίτια, προκειμένου να αρπαχτούν και οι τελευταίες οικονομίες των Ελλήνων και όλοι να εξαρτώνται από τα κρατικά επιδόματα.

Μέσω των υπέρογκων φόρων, η μεσαία τάξη θα φτωχοποιείται και θα δοθούν «τα κέρδη σε αυτούς που τα έχουν ανάγκη».

Με λίγα λόγια ανακατανομή του πλούτου, που βάσει του βίντεο ετοιμάζει η κυβέρνηση, σημαίνει: «τα αρπάζω από όσους έχουν ακόμα, φτωχοποιώ ακόμα περισσότερους και μοιράζω σε όλους ψίχουλα με μία ‘ελίτ’ προνομιούχων να πίνει στην υγειά των κορόιδων».

Το σκηνικό στη συνέχεια μεταφέρεται στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Αλέξη Τσίπρα να διαβάζει το κείμενο του διαγγέλματος και να κάνει διορθώσεις της τελευταίας στιγμής ενώ ως μουσικό «χαλί» ακούγονται αποσπάσματα από την ανακοίνωση. Όταν, δε, ακούγεται η φράση «ήταν δίκαιο και έγινε πράξη» η κάμερα εστιάζει στο χαμογελαστό πρόσωπο του πρωθυπουργού που διαβάζει τις ίδιες ακριβώς λέξεις.

Ως... κερασάκι στην τούρτα εμφανίζεται, τέλος, μια χαρούμενη δικαιούχος του μερίσματος η οποία λέει χαμογελαστή ότι τα χρήματα αυτά που δίνονται «είναι πράξη ανθρώπινη και αποδεκτή και ένδειξη σεβασμού».

Για ένα πιάτο φαΐ, ρεύμα και στέγη, όλοι θα παραδώσουν την ελεύθερία και την αξιοπρέπειά τους.

Του Κίμωνα Χαραλάμπους el.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *