ροή ειδήσεων

Εάν είχατε αγοράσει 100$ σε bitcoin πριν από 7 χρόνια σήμερα θα είχατε 145,8 εκατομμύρια δολάρια!



Αν διαβάζετε τα περισσότερα ενημερωτικά sites στην Ελλάδα όπως το Capital.gr, το iefimerida.gr, τη ναυτεμπορική κλπ θα έχετε παρατηρήσει πρόσφατα τις αναφορές σχετικά με την άνοδο της αξίας του Bitcoin και μερικές ιστορίες επενδυτών που έγιναν δισεκατομμυριούχοι επενδύοντας σε Bitcoin.



Πόσο μακριά θα πάνε τα κρυπτονομίσματα; Οι ειδικοί κάνουν προβλέψεις.

Κατά τη διάρκεια επτά ετών, η αξία του Bitcoin πολλαπλασιάστηκε 1.759.998 φορές. Εάν ένας επενδυτής αποφάσιζε να δαπανήσει πέντε δολάρια σε περίπου 2.000 Bitcoins το 2010, το ποσοστό αυτό θα ανερχόταν σε 8,8 εκατομμύρια δολάρια σήμερα.

Με $ 1.200 που δαπανήθηκαν σε περίπου 480.000 Bitcoins, ο επενδυτής θα έχει σήμερα τουλάχιστον 2,2 δισεκατομμύρια δολάρια.



Wences Casares (Xapo CEO): Ένα Bitcoin θα μπορούσε να αξίζει $ 1 εκατομμύριο σε 10 χρόνια

H τιμή του Bitcoin συνεχίζει να αυξάνεται το 2017 καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι αρχίζουν να αγκαλιάζουν την ιδέα ενός αποκεντρωμένου νομίσματος. Καθώς ο αριθμός των επιχειρήσεων που δέχονται κρυπτονομίσματα σαν μέσο πληρωμών κέρματα αυξάνεται, η ζήτηση για αυτά συνεχίζει να αυξάνεται.

To Bitcoin, παρότι εξακολουθεί να είναι το πιο γνωστό κρυπτονόμισμα, δεν είναι το μόνο. Το Ethereum, το Litecoin, το Monero και άλλα κρυπτονομίσματα έχουν δημιουργήσει μαζί με το Bitcoin μια νέα αγορά, την αγορά των κρυπτονομισμάτων η κεφαλαιοποίηση της οποίας ανέρχεται σε περίπου 150 δισεκατομμύρια δολάρια.

Επειδή δεν υπάρχει καμία κεντρική τράπεζα ή κυβέρνηση που να την ελέγχει, το Bitcoin θεωρείται επίσης ένα ασφαλές μέσο αποταμίευσης το οποίο λόγω του ότι δεν είναι κατάθεση κανείς δεν μπορεί να την κατάσχει ή να την κουρέψει. Επίσης, η τιμή του Bitcoin δείχνει να επωφελείται γεωπολιτικές εντάσεις, οικονομικές κρίσεις, αβεβαιότητα στα παραδοσιακά νομίσματα κλπ

Ο Wences Casares, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της PayPal και διευθύνων σύμβουλος του πορτοφολιού Bitcoin Xapo, προέβλεψε πρόσφατα ότι η αξία του Bitcoin θα πιάσει το 1 εκατομμύριο δολάρια μέσα στα επόμενα 10 χρόνια μιλώντας στο συνέδριο Consensus 2017 στη Νέα Υόρκη.

Η φόρμουλα του Casares για να γίνετε πλούσιοι από το Bitcoin είναι απλή: "Βάλτε το 1% ή λιγότερο της περιουσίας σας σε Bitcoin. Eίτε θα χάσετε το ένα τοις εκατό της περιουσίας σας (και θα μείνετε με το 99%), η θα γίνετε εκατομμυριούχοι".






"Εάν αποτύχει το Bitcoin, θα είναι άχρηστο", λέει. "Εάν πετύχει, σε πέντε έως επτά χρόνια ένα Bitcoin θα αξίζει περισσότερα από ένα εκατομμύριο δολάρια."

O Casares έχει μια ενδιαφέρουσα απάντηση για εκείνους τους ανθρώπους που πιστεύουν ότι έχουν ήδη «χαθεί» στο τρένο bitcoin και φοβούνται ότι είναι αργά να επενδύσουν. Είπε ότι είδε ανθρώπους που αγόρασαν το bitcoin σε φθηνές τιμές – πχ 13 δολάρια ανά bitcoin που έχασαν χρήματα επειδή προσπάθησαν να κάνουν trading, ενώ άλλοι που αγόραζαν σε υψηλές τιμές ακόμα και πριν από ένα μήνα έχουν τουλάχιστον διπλασιάσει την επένδυσή τους.



Jeremy Liew: To Βitcoin θα αξίζει 500.000$ το 2030

Ο Caseres δεν είναι ο μόνος ο οποίος βλέπει υπεραποδόσεις στην αγορά του Bitcoin.

"Πιστεύουμε ότι στο Bitcoin, η υψηλή ρευστότητα, η ευκολία του στις συναλλαγές, η συνεχιζόμενη υπεραπόδοση της τιμής του καθώς και οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι για την παγκόσμια οικονομία θα καταστήσουν το Bitcoin ισχυρό υποψήφιο για επενδύσεις σε επίπεδο καταναλωτών και επενδυτών", ανέφεραν στο Business Insider δύο άλλοι επενδυτές (οι Peter Smith και Jeremy Liew)



Σύμφωνα με αυτούς, ο μέσος χρήστης Bitcoin θα έχει στο λογαρισμό του κατά μέσο όρο 25,000$. Επίσης, ο αριθμός των χρηστών Bitcoin θα αυξηθεί από 15 εκατομμύρια σε 400 εκατομμύρια. Ο πολλαπλασιασμός αυτών των δύο αριθμών (25.000 φορές επί 400 εκατομμύρια) δίνει ένα ανώτατο όριο αγοράς Bitcoin ύψους 10 τρισεκατομμυρίων δολαρίων. Το 2030 υπολογίζοντας το ετήσιο mining θα κυκλοφορούν στην αγορά περίπου 20 εκατομμύρια bitcoins, άρα το κάθε bitcoin θα αξίζει περίπου 400.000$.

Aν δε γνωρίζετε τι είναι το Bitcoin διαβάστε αυτό το πλήρως κατατοπιστικό FAQ



Για περισσότερα σχετικά με τις επενδύσεις (αγορά, πώληση, trading κλπ) σε κρυπτονομίσματα επισκεφτείτε το 1forex.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *