ροή ειδήσεων

Απολύσεις εργαζομένων από ξενοδοχεία στη Ρόδο



Τις απολύσεις εργαζομένων, που μοιράζει τις τελευταίες μέρες η εργοδοσία ως... χριστουγεννιάτικο μποναμά, καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων στα ξενοδοχεία της Ρόδου «Amilia Mare» και «Paradise Village» του ομίλου «Aldemar». Μέχρι στιγμής, απολύσεις έχουν κοινοποιηθεί με δικαστικό κλητήρα σε έξι εργαζόμενους. Οπως επισημαίνει το Σωματείο, οι περισσότεροι είναι εργαζόμενοι που δεν έσκυψαν το κεφάλι στις αξιώσεις της εργοδοσίας, ενώ ανάμεσά τους βρίσκεται και μια έγκυος.

Το Σωματείο, μαζί με αντιπροσωπεία συνδικαλιστών από άλλους κλάδους, έκανε την περασμένη Πέμπτη, μέρα πανελλαδικής απεργίας, μαζική παρέμβαση στο χώρο του ξενοδοχείου απαιτώντας να ανακληθούν άμεσα οι απολύσεις. Η επιχείρηση αρνήθηκε να δώσει την παραμικρή απάντηση τόσο για τις συγκεκριμένες απολύσεις, όσο και για το ενδεχόμενο να ακολουθήσουν κι άλλες, όπως φημολογείται. Μετά από αίτημα του Σωματείου, έχει οριστεί τριμερής συνάντηση στις 28 Δεκέμβρη στην Επιθεώρηση Εργασίας.

«Η κατά τ' άλλα "κοινωνικά ευαίσθητη" "Aldemar" που εισπράττει και δημόσιους επαίνους από το δήμο της Ρόδου επειδή προσέφερε λίγα πακέτα μακαρόνια από τα περισσεύματα της σεζόν στο συσσίτιο του δήμου, έχει ακόμα απλήρωτους τους εργαζομένους της, όπως άλλωστε κάθε χρόνο. Χρήματα για αποζημιώσεις όμως βρέθηκαν!», αναφέρει το Σωματείο. Καλεί τα σωματεία των εργαζομένων της περιοχής και του κλάδου από όλη την Ελλάδα να καταδικάσουν τις απολύσεις και να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στον αγώνα για ανάκλησή τους.

 rizospastis

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *