ροή ειδήσεων

Όχι, το κόκκινο υγρό που βγαίνει από το άψητο κρέας δεν είναι αίμα



Μέχρι σήμερα ήμασταν σίγουροι ότι αυτό το κόκκινο υγρό που βγαίνει από το άψητο κρέας είναι αίμα. Όμως όχι.

Όπως μάθαμε από το βίντεο του Business Insider το υγρό αυτό σχετίζεται μετην κατάψυξη του κρέατος κατά τη μεταφορά. Ουσιαστικά πρόκειται για μια μίξη νερού και μυοσφαιρίνης, της πρωτεΐνης των μυών.

Τα περισσότερα κρέατα αποτελούνται από 5% λίπους, 20% πρωτεΐνης και 75% νερό. όταν παγώνετε το κρέας, το νερό διαστέλλεται και μετατρέπεται σε μικρούς κρυστάλλους πάγου. Οι γωνίες των κρυστάλλων αυτών «τραυματίζουν» τα κύτταρα των μυών. Όταν λοιπόν ο πάγος αυτός αρχίσει να λιώνει, μεταφέρει μαζί του τη μυοσφαιρίνη. Επίσης η μυοσφαιρίνη περιέχει σίδηρο. Αυτό που δίνει στο κόκκινο κρέας το χρώμα του.


Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *