ροή ειδήσεων

Ο Δήμος Ρόδου, γιορτάζει την παγκόσμια ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, με ειδικές εκδηλώσεις.



Με κεντρικό σύνθημα «Δεν υπάρχουν άνθρωποι με ειδικές ανάγκες, υπάρχουν μόνο άνθρωποι», ο Δήμος Ρόδου διοργανώνει την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία, στην αίθουσα εκδηλώσεων στο Ροδίνι, το 1ο Fashion Show ΑμεΑ στη Ρόδο, με κύριο σκοπό την κοινωνικοποίηση των ατόμων με ειδικές δεξιότητες, την άρση του κοινωνικού αποκλεισμού των ατόμων αυτών και τη συμμετοχή τους στα κοινά της πόλης και της Κοινότητας.

Ο Δήμαρχος κος Φώτης Χατζηδιάκος αποδέχθηκε την πρόταση για τη διοργάνωση της εκδήλωσης στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 24 Οκτωβρίου, με την εκπρόσωπο του Fashion Show κα Σύλβια Αντώναρου, παρουσία της Αντιδημάρχου κοινωνικής πολιτικής κας Άννας Ζωάννου και του Αντιδημάρχου Οικονομικών κου Σάββα Διακοσταματίου.

Πρόκειται για εκδήλωση που γνώρισε τεράστια επιτυχία στην Αθήνα και το Ηράκλειο Κρήτης, όπου φιλοξενήθηκε αρχικά, με τη συμμετοχή επαγγελματιών μοντέλων, αθλητών, αλλά και ατόμων που φιλοξενούνται σε προνοιακές δομές των Δήμων.

Στο οργανωτικό μέρος, μικτό κλιμάκιο του Δήμου Ρόδου, παρουσία της κας Ζωάννου και του Προέδρου της ΑΜΚΕ κου Σωτήρη Πετράκη, επισκέφτηκε την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου τις προνοιακές δομές του Δήμου Ρόδου. Συνομίλησε με τους γονείς και τα άτομα με ειδικές δεξιότητες στο πλαίσιο της ενημέρωσης και της συμμετοχής τους στην εκδήλωση. Πέραν της συμμετοχής των ανωτέρω, στο Ροδίνι θα βρίσκονται καταξιωμένοι σχεδιαστές και οίκοι μόδας, γνωστοί σχεδιαστές υποδημάτων και κοσμημάτων, καταστήματα pret a porter, καθώς και γνωστοί οίκοι νυφικών.

Επιπρόσθετα ο Δήμος Ρόδου, εξετάζει τη διεξαγωγή ημερίδας, με κεντρικό θέμα την κοινωνική ένταξη των ΑμεΑ, με τη συμμετοχή επιστημόνων από το χώρο της υγείας, της ψυχολογίας και της κοινωνιολογίας, με στόχο την ενημέρωση για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα άτομα αυτά, προκειμένου να ευαισθητοποιήσει το κοινωνικό σύνολο και να διευκολύνει την κοινωνική τους ένταξη.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *