ροή ειδήσεων

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΦΟΡΟΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΡΟΔΟΥ


Αναννώστης: Ο δήμος ρόδου ακολουθεί μία απαράδεκτη φοροεισπρακτική πολιτικη. Συγκεκριμένα, συνεχίζει να χρεώνει με δημοτικά τέλη και τέλη για δημοτικό φωτισμό τα ακίνητα που δεν ηλεκτροδοτούνται, αφού βάσει μίας εγκυκλίου που είχε βγει θα έπρεπε να είχε ειδοποιήσει τον Δήμο ο ιδιοκτήτης. Οι περισσότεροι όμως δεν το γνωρίζουν αυτό, με αποτέλεσμα να χρεώνονται σημαντικά ποσά άνευ λόγου. Το εξοργιστικό είναι ότι ο Δήμος δεν δέχεται να διαγράψει τις οφειλές, ακόμα και αν είναι όλα κανονικά δηλωμένα στις φορολογικές δηλώσεις (οτι δεν ηλεκτροδοτείται το ακίνητο για τα αντίστοιχα έτη) και υπάρχει και η αντίστοιχη βεβαίωση από την ΔΕΔΗΕ.
Να τονίσουμε εδώ ότι ο Δήμος Αθηνών έχει προχωρήσει σε διαγραφή αυτών των οφειλών, αφού αναγνωρίζεται το δίκαιο των ιδιοκτητών, εφόσον βέβαια είναι όλα κανονικά δηλωμένα στις φορολογικές τους δηλώσεις και υπάρχει και η βεβαίωση από την ΔΕΔΗΕ. Εδώ στη Ρόδο, γιατί δεν προχωρούν σε αυτή την ρύθμιση με το να το ψηφίσουν στο Δημοτικό συμβούλιο; Αφού γίνεται, γιατί δεν το κάνουν; Αρκετά δεν υποφέρει ο κόσμος με όλους τους φόρους και τις μειώσεις μισθών και την ανεργία; Κανονικά δεν θα έπρεπε με την διακοπή ρεύματος να ειδοποιεί η ΔΕΔΗΕ και τον Δήμο;
Το θέμα αυτό απασχολεί χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων, που δεν φτάνει που δεν έχουν κάποιο εισόδημα απο τα ακίνητά τους αφού είναι ξενοίκιαστα, καλούνται τώρα να πληρώσουν αυτές τις άδικες χρεώσεις. Τουλάχιστον, όσοι δεν το έχουν πράξει ακόμη, να απευθυνθούν στην ΔΕΔΗΕ να πάρουν την βεβαίωση και να την καταθέσουν στο Δήμο, ώστε να αποφύγουν τις χρεώσεις για τα επόμενα έτη. Ελπίζουμε ότι ο Δήμος Ροδου θα κοιτάξει το θέμα και θα ανταποκριθεί ώστε να διορθωθεί αυτή η αδικία.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *