ροή ειδήσεων

Ρόδος: "Mαύρα" Χριστούγεννα για μερίδα ξενοδοχοϋπαλλήλων



«Μαύρα» Χριστούγεννα θα περάσουν δεκάδες ξενοδοχοϋπάλληλοι της Ρόδου οι οποίοι ακόμη παραμένουν ακόμη απλήρωτοι ενώ 1.500 εξακολουθούν να είναι «όμηροι» του ΙΚΑ και αρκετοί δεν θα καταφέρουν να λάβουν το επίδομα ανεργίας πριν από τις γιορτές.

Η ταλαιπωρία των ξενοδοχοϋπαλλήλων και φέτος δεν έχει τελειωμό. Η αυλαία της τουριστικής σεζόν μπορεί να έπεσε στις αρχές Νοεμβρίου και φέτος οι αφίξεις τουριστών να σημείωσαν νέο ρεκόρ, όμως ορισμένοι ξενοδόχοι οφείλουν ακόμη στους εργαζόμενους τους δεδουλευμένα όπως δήλωσε πρόσφατα ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ρόδου Σάββας Χατζησάββας .

Οι λίγοι κακοπληρωτές ξενοδόχοι συνεχίζουν να δημιουργούν προβλήματα και φυσικά, να δίνουν μια κακή εικόνα για τον ξενοδοχειακό κλάδο, επιμένοντας να αφήνουν απλήρωτους εργαζόμενους. Μάλιστα φέτος 1.500 ξενοδοχοϋπάλληλοι κινδυνεύουν να χάσουν το επίδομα ανεργίας επειδή είναι ανασφάλιστοι ,μετά την απόφαση που πήρε το ΙΚΑ, σύμφωνα με την οποία αν μια επιχείρηση έχει οφειλές ή δεν τηρεί τις ρυθμίσεις που κάνει, αυτόματα αποκλείεται από τη δυνατότητα που έχει να υποβάλει τις

ΑΠΔ (Αναλυτική Περιοδική Δήλωση) στο ΙΚΑ, έστω και με χρεωστικές, προκειμένου να μπορούν οι εργαζόμενοι να είναι ασφαλισμένοι και οι οφειλές που έχει η επιχείρηση να πηγαίνουν στις οφειλές τις υπόλοιπες του ΙΚΑ.

Όπως μερίδα ξενοδοχοϋπαλλήλων φέτος δεν θα καταφέρει να λάβει το επίδομα ανεργίας πριν από τα Χριστούγεννα ,λόγω της υποστελέχωσης των υπηρεσιών του ΟΑΕΔ στην πόλη της Ρόδου.Οι εφτά υπάλληλοι που διατέθηκαν για να εξυπηρετήσουν τους 13.000 εποχιακούς εργαζομένους δεν επαρκούν για την έγκαιρη διεκπεραίωση των αιτήσεων που κατατίθενται καθημερινά στα γραφεία του ΟΑΕΔ. Η κατάσταση αυτή την περίοδο σε σχέση με τον περασμένο μήνα μπορεί να ομαλοποιήθηκε στον ΟΑΕΔ της Ρόδου αφού αρκετοί φάκελοι με τις αιτήσεις που κατέθεσαν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι μεταφέρθηκαν σε άλλες υπηρεσίες της χώρας για να βγουν άμεσα οι αποφάσεις καταβολής του επιδόματος ανεργίας.

Παρόλα αυτοί κάποιοι ξενοδοχοϋπάλληλοι που ακόμη καταθέτουν αιτήσεις θα αναγκαστούν να λάβουν το επίδομα ανεργίας τον Ιανουάριο του 2018 και όχι μέσα στα Χριστούγεννα που το έχουν ανάγκη για να καλύψουν τις οικονομικές υποχρεώσεις τους και να περάσουν ευχάριστα τις γιορτινές ημέρες που ακολουθούν.

https://12vima.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *