ροή ειδήσεων

Τι κρύβεται πίσω από το συλλαλητήριο


Τέσσερις μέρες μετά το μεγάλο συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη, κυβέρνηση, κόμματα, ηγεσία εκκλησίας και μέσα ενημέρωσης, κρατικά και ιδιωτικά, που το «σνόμπαραν», βρίσκονται ακόμα σε περιδίνηση.

Γράφει ο Ανδρέας Κωνσταντάτος

Ψάχνουν να βρουν τι κίνησε εκατοντάδες χιλιάδες από όλη την Ελλάδα για τη συμπρωτεύουσα.

Και το ψάχνουν για να αποτρέψουν ένα ακόμα μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα.

Ο αρχιεπίσκοπος συγκαλεί έκτακτη σύνοδο για να συγκρατήσει τους δικούς του στις εκκλησίες τους και μακριά από τις πλατείες.

Ο πρωθυπουργός και το κατεστημένο του ΣΥΡΙΖΑ διασπείρουν διχόνοιες στους διοργανωτές και βάζουν τη ταμπέλα της ακροδεξιάς και του εθνικισμού σ’ όσους παραβρέθηκαν ή θα παραβρεθούν.


Η ΝΔ συγκαλεί Πολιτική Eπιτροπή για να «ευθυγραμμιστεί», καθυστερημένα , με το κλίμα του συλλαλητηρίου και τα μέσα ενημέρωσης προβληματίζονται πως θα καλύψουν το νέο συλλαλητήριο, αφού δεν κάλυψαν τηλεοπτικά το πρώτο.

Στην ουσία όλοι τους θα επιθυμούσαν να μην υπάρξει ξανά συλλαλητήριο σαν της Θεσσαλονίκης, γιατί δυσκολεύει τη λύση που έχουν αποφασίσει, κι ας «τρώγονται» μεταξύ τους. Λύση συνθέτης ονομασίας με τον όρο Μακεδονία.

Ίσως αυτή να είναι η μοναδική λύση που μας δίνουν τώρα, ίσως να είναι και η καλύτερη, μετά από 25 χρόνια διαμάχης. Αλλά τούτο δεν σημαίνει ότι μπορεί κάποιος να σνομπάρει όσους αντιδρούν, δεν σημαίνει ότι μπορεί να τους χαρακτηρίζει συλλήβδην γραφικούς, ακροδεξιούς, φασίστες, εθνικιστές, ακόμα και αν κάποιοι από αυτούς είναι, δεν μπορεί να κραδαίνει τον... ιερό βούρδουλα σε όσους δεν υπακούσουν στις εντολές του.

Πρώτα από όλα γιατί το «συνέρχεσθαι» αποτελεί πρωταρχικό συστατικό της δημοκρατίας.

Δεύτερον γιατί όλοι αυτοί οι άνθρωποι, που δεν είναι προνομιούχοι, φαίνεται δεν πήγαν εκεί μόνο για τη Μακεδονία. Πήγαν και γιατί έχουν «πνιγεί» από την κρίση, έχουν «ξεζουμιστεί» από τα αλλεπάλληλα μέτρα, έχουν κουραστεί από τους κυβερνώντες, είναι μια άλλη παραλλαγή των «αγανακτισμένων» της Πλατείας Συντάγματος, μόνο που τούτη τη φορά η αφορμή δεν είναι το Μνημόνιο αλλά το Σκοπιανό.

Κι όσο το πολιτικό, εκκλησιαστικό, επιχειρηματικό κατεστημένο και τα μέσα ενημέρωσης αρνούνται να δουν τις υπόγειες κινήσεις στην ελληνική κοινωνία, τόσο θα πέφτουν από έκπληξη σε έκπληξη. Και τη βραδιά των εκλογών ξανά θα ψάχνονται...

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *