ροή ειδήσεων

Τρία χρόνια ΣΥΡΙΖΑ: Η αριστερά που αλλαξοπίστησε...



Τρία χρόνια από τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2015 μπορεί κανείς να μιλήσει για την περίοδο της μεγάλης αυταπάτης ή της μεγάλης απάτης.

Γράφει ο Ανδρέας Κωνσταντάτος

Αν ανατρέξουμε στις υποσχέσεις και δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο προεκλογικά αλλά και μετεκλογικά, καμιά από αυτές δεν έχει υλοποιηθεί.

Ο πρωθυπουργός δικαιολογήθηκε ότι είχε αυταπάτες, που διαψεύστηκαν, αλλά δεν ζήτησε καμιά συγγνώμη για τα όσα έλεγε και έκανε.

Οι ψηφοφόροι που ξεγελάστηκαν και που υφίστανται τώρα την καταιγίδα του τρίτου μνημονίου τον κατηγορούν για απάτη.

Οι κυβερνήσεις του Αλέξη Τσίπρα, μετά μάλιστα και την περίφημη «κωλοτούμπα», που κατεγράφη ως διεθνής όρος για τη στροφή 180 μοιρών στην πολιτική φιλοσοφία, ακολούθησαν και υπηρέτησαν με ειλικρίνεια και πιστότητα όσα δεν πίστευαν, όσα πολεμούσαν επί χρόνια, όσα χαρακτήριζαν προδοσία και εκείνους που την εφάρμοζαν «γερμανοτσολιάδες».

Αυτή όμως η μεταστροφή, η «κωλοτούμπα» του Αλέξη Τσίπρα, του ΣΥΡΙΖΑ, του Πάνου Καμμένου και των ΑΝΕΛ, δηλαδή σχεδόν όλης της λαϊκίστικης πτέρυγας της χώρας επέφερε αλλαγές στην πολιτική συμπεριφορά.


«Έσβησε» το διχασμό στην κοινωνία μεταξύ «μνημονιακών» και «αντιμνημονιακών».

Καθιέρωσε τα ψέματα ως νέα αξία στην πολιτική με συνεχή fake news από τους ίδιους τους κυβερνώντες και τον κατ’ εξακολούθηση εμπαιγμό των ψηφοφόρων.

Διεύρυνε την απαξία της αριστεράς, αλλά και συνολικά του πολιτικού συστήματος και των πολιτικών.

Και επιβεβαίωσε όσους έλεγαν, πως η Αριστερά θα είναι μια παρένθεση για τη χώρα, αφού αριστερό ΣΥΡΙΖΑ και αριστερό πρωθυπουργό η χώρα είχε μόνο το πρώτο εξάμηνο του 2015.

Κατόπιν αλλαξοπίστησε πολιτικά, κατέρρευσε, έχασε τη μισή κοινοβουλευτική του δύναμη, έφερε νέο μνημόνιο, υπέκυψε στους δανειστές, ο κ. Τσίπρας έγινε ο πιο καλός ο μαθητής τους και τώρα υπερηφανεύεται για τα αποτελέσματα από την εφαρμογή των πιο σκληρών μέτρων λιτότητας που θα συνεχιστούν έως το 2022.

Τελικά η Αριστερά του Τσίπρα στην Ελλάδα ήταν παρένθεση, ο δεξιός Τσίπρας όμως όχι.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *